Tel 93 454 37 03/02 - groenlandia@viatgesindependents.cat

  Trèkking i Caiac, 8 dies

  Aficionat al trèkking i novell en caiac ?, viceversa ? Aquest viatge, combinació del Trèkking de les Muntanyes de Mellem Land i la travessa en Caiac pel Fiord Sermilik, ofereix un apropament autèntic a la natura verge del Sud de Groenlàndia: abocar-nos caminant fins a les impressionants vistes de l’infinit Inlandis i dues de les seves llengues glacials caient al mar en una primera fase; remar entre gel blau i gegantins icebergs en una segona. Entre tant, haurem trepitjat el gel etern de la glacera Kiattut, visitant les ruïnes vikingues d’Eric el Roig i descobrint en un vaixell un dels fronts glacials més actius del sud de Groenlàndia.

  caiac i trèkking a Groenlàndia 8 dies

  Punts forts del viatge

  Navegació autònoma entre icebergs i panoràmiques del front glacial Eqalorutsit.
  Trèkking a la tundra i visió de llengues glacials que donen pas al plateau infinit de l’Inlandis.
  Experimentar el dia interminable (24 hores de llum fins a mitjan Juliol) o veure aurores boreals ( des de meitat d’Agost).

   

  Diari del Viatge

  caiac i trèkking a Groenlàndia mapa 8 dies

  Dia 1 (opcional)

  Vol des d’Espanya a Keflavik (aeroport internacional d’Islàndia). Nit en habitació per a quatre persones en hostel cèntric i acollidor de Reykjavik.

  Dia 2. Islàndia – Groenlàndia – Glacera del Qooroq

  Vol de tres hores des de Reykjavik (aeroport domèstic d’Islàndia) a Narsarsuaq (Groenlàndia) amb vistes impressionants de Kap Farvel i l’enorme banquisa del sud de Groenlàndia… Em demano finestreta! Rebuts pel nostre guia de parla castellana a l’aeroport, creuarem en zodiac l’Eriksfjord rumb a Qassiarsuk, la nostra base al Sud de Groenlàndia. Després d’allotjar-nos al Leif Eriksson Hostel ens espera la primera gran impressió del viatge: navegació pel fiord del Qooroq fins a on el caos d’icebergs i plaques de gel ens permeti avançar més en direcció al front glacial… Envoltats de tèmpans quan ahir estàvem a 30 graus ! Sopar i nit al Leif Eriksson Hostel.

  Arc de gel a l'Eriksfjord. Groenlàndia

  Arc de gel a l’Eriksfjord

  Dia 3. La Cabana de Mellem

  Després de deixar consignat al Hostel l’equipatge que no sigui necessari pel trèkking, creuarem de nou l’Eriksfjord i començarem a ascendir les Muntanyes de Mellem a través de la Vall de les Mils Flors. Al cap de dues hores, per sorpresa, apareixerà als nostres peus la glacera Kiattut perdent-se a la immensitat de l’Inlandis o gel interior de Groenlàndia. En funció del ritme del grup, podrem baixar fins a la mateixa glacera i posar els nostres peus a sobre del gel de milions d’anys. L’ascens fins a la Cabana de Mellem, entre petits estanys i tundra, ens portarà una hora més de camí. Nit en tenda al costat de la Cabana de Mellem.

  glacera Kiattuut. Viatges i trèkking a Groenlàndia

  Descens a la glacera Kiattuut per tocar el gel etern. Foto de Pablo Font

  Dia 4. Balcó del Qooroq

  Ja en alçada, el trèkking serà còmode i espectacular, apropant-nos direcció Est per una zona d’estanys fins a un mirador privilegiat: l’enorme glacera de Qooroq, un dels més actius de tota Groenlàndia amb més de 200.000 tones de gel esllavissat al mar diàriament. Tan colossal és el front glacial que queda als nostres peus com un sinuós recorregut entre nunataaqs (muntanyes sorgint del gel) si mirem cap al Nord. Nit en tenda al costat de la Cabana de Mellem.

  Balcó del Qooroq. viatges y trèkking a Groenlàndia

  Balcó del Qooroq, fins a l’infinit gel interior

  Dia 5. Cota 970 metres, Ruïnes Vikingues, Sopar Groenlandès

  Al camí de tornada cap a Narsarsuaq ascendirem a la cota més alta del Mellem Land per a gaudir d’una de les més exclusives vistes del sud de Groenlàndia: l’infinit Inlandis de fons, dos fronts glacials caient al mar sota els nostres peus i, a la nostra esquena, el laberint de fiords per on farem navegar els nostres caiacs durant els propers dies. Per la tarda creuarem en zodiac l’Eriksfjord (Tunulliarfik al mapa), directes a la dutxa del Leif Eriksson Hostel. Abans del sopar, aprofitarem per fer una visita guiada a les Ruïnes vikingues de Brattahlid (actual Qassiarsuk), coneguent la història de la llegenda des d’Islàndia d’Eric el Roig en aquest assentament el 985 o el viatge del seu fill Leiff a Vinland (Canadà) a l’any 1000. Especial interès tenen les reconstruccions d’una casa vikinga (espaiosa però freda) i esquimal (petita però “calenta”), transportant-nos en el temps a les duríssimes condicions en les quals vivia aquesta gent i que definitivament ens mostra cóm els inuït van sapiguer adaptar-se millor a un refredamennt progressiu del clima. El sopar al hostel és “tradicional Inuït”, amb degustació d’alguns dels més saborosos plats groenlandesos com foca, balena, mattak (pell de balena crua), peix llop o salmó fumat… Nit al Leif Eriksson Hostel.

  Dia 6. Caiac a Tasiusaq

  Tasiusaq, la Badia dels Icebergs. Viatges i trèkking a Groenlàndia

  De camí a Tasiusaq, la Badia dels Icebergs

  Pel matí, després de deixar el nostre equipatge no necessari pel caiac a l’alberg, partirem caminant cap a les granges de Tasiusaq, una zona idílica situada a la vora del Fiord Sermilik, sempre plagat d’Icebergs (transport de motxilles en tot-terreny). A deu minuts del nostre alberg a Tasiusaq està la iurta (tenda d’origen mongol) amb els equips de Caiac. Després de seleccionar la roba estanca i accessoris  de navegació farem un primer contacte amb l’aigua a la petita badia de Tasiusaq i coneixerem les nocions bàsiques de seguretat. Nit al Hostel de Tasiusaq.

  Dia 7. Expedició en Caiac

  caiac icebergs a Tasiusaq. viatge a Groenlàndia

  Aventatges del silenciós caiac

  Sempre atents al guia, la navegació entre gel, per no dir entre gegantins icebergs en moltíssimes ocasions, us resultarà inoblidable, tant com el soroll que fan els tèmpans al moure’s, els caps de foca apareguent de sobte o el silenci del caiac en el seu avenç. Navegarem a prop de la costa de vegades, separats d’altres per evitar barreres de gel, farem algun descans per menjar a petites illes o en terra si el grup ho necessita… No hi ha pressa, el nostre objectiu està a uns deu quilòmetres en direcció Oest pel Sermilik Fjord fins assolir un istme de terra on muntarem les tendes. Des d’allà, farem un petit passeig fins a l’altre costat de l’istme per abocar-nos a la visió enlluernadora del front glacial de l’Eqalorutsit: ara entenc per què hi havia tants icebergs! Nit en tendes.

  caiac tasiusaq Groenlàndia icebergs

  Descans dels guerrers

  Dia 8. Eqalorutsit front

  Esmorzar i, en funció de cóm es vegi el pas pel gel, desmuntatge del campament més ràpid o més relaxat: el guia decideix. També és possible, en funció de cóm vagi el múscul del grup, intentar creuar a rem el cap oest del fiord per abocar-nos al front glcial abans d’emprendre la tornada direcció Tasiusaq. Nit a l’Hostel de Tasiusaq.

  tasiusaq caiac, viatges a Groenlàndia

  Reunió sobre el terreny: el guia comenta la jugada

  Dia 9. Vol a Islàndia

  A primera hora sortirem caminant en direcció a Qassiarsuk (transport de motxilles en tot-terreny). Dutxa a l’hostal i creuament de l’Eriksfjord en direcció a Narsarsuaq. Us recomanem visitar el Museu de la Base Americana de la Segona Guerra Mundial, proper a l’aeroport.

  Vol de Narsarsuaq a Islàndia (aeroport domèstic de Reykjavik).

  Dia 10 (opcional)

  Vol des de Keflavik (aeroport internacional d’Islàndia) cap a Espanya.

   

  viatges independents groenlandia

  Viatge d’Expedició. Nivell fàcil.
  Grups de 4 a 10 persones.

   

  Localització  Dates Estiu 2021

  8 dies de viatge, 7 nits a Groenlàndia*

  *(Compte! Aquestes són les dates de sortida i arribada des d’Islàndia/Copenhague: afegir dos dies més per a sortides i arribades des d’Espanya).

  Del 29 juny al 06 juliol

  Del 06 al 13 juliol

  Del 13 al 20 juliol

  Del 20 al 27 juliol

  Del 27 juliol al 03 agost
  (últimes places)

  Del 03 al 10 agost

  Sortides especials Aurores Boreals:
  Del 10 al 17 agost

  Del 17 al 24 agost (Complet)

  Del 24 agost al 31 setembre (Complet)

  Del 31 agost al 07 setembre

  Preus

  Opció 1

  1.795 € per viatger

  Opció 2

  2.095 €* per viatger

  Opció 2

  2.295 €* per viatger

  * En vols des d’Espanya

  Els preus inclouen Assegurança de Viatge.

  Esl preus no inclouen taxes d’aeroports ni despeses d’emissió de vols.

  Nivell físic demanat

  Es tracta d’un viatge bastant actiu pel qual fa falta alguna forma física o tenir costum de caminar pel camp. En quant al caiac, atès que anem a navegar en una zona d’aigües calmades i també atès a l’estabilitat dels nostres caiacs dobles, no és imprescindible (encara què sí aconsellable) tenir experiència prèvia en caiac.

  Fitxa tècnica del viatge

  Si vols conèixer tots els detalls del viatge (informació pel viatger, tràmits, recomanacions, equip, etc) sol·licita la Fitxa Tècnica del Viatge.

  Segueix-nos

   

   

  Back to Top