Tel 93 454 37 03/02 - groenlandia@viatgesindependents.cat

  Black River: trèkking de l’Àrtic, 8 dies

  Es tracta del trèkking àrtic per excel·lència a Groenlàndia: endinsant-nos durant sis dies entre morrenes i enormes llengues glacials de l’Inlandis o casquet polar de Groenlàndia fins assolir el Black River, un torrent d’aigua de fusió encaixat entre pics de 1.600 metres d’alçada. En contrast amb aquest paisatge glacial molt poc visitat per l’home, visitarem Igaliko i Qassiarsuk, antics assentaments vikings i, avui en dia, bucòliques poblacions de grangers a la vora de fiord. Com a premi, navegarem fins als icebergs de la glacera de Qooroq, la més activa del Sud de Groenlàndia
  Groenlandia, trekking del Black River

   

  Punts Forts del Viatge

  Trèkking àrtic en total autonomia durant sis dies: exploració de morrenes i enormes llengues glacials allunyades del món.
  Fauna àrtica i falcó pelegrí; observació de formacions geològiques i sistema de glaceres i fiords del casquet polar.
  Visita a les ruïnes vikingues d’Igaliko i Qassiarsuk; gastronomia inuït; navegació entre icebergs.

  trèkking black river

  Diari del viatge

  Dia 1 (opcional)

  Vol Espanya-Islàndia

  Dia 2. Igaliko

  Vol des de Reykjavik fins a Narsarsuaq (Groenlàndia). Rebuda a l’aeroport pel nostre guia de parla castellana i transfer en zodiac a través dels icebergs de l’Eriksfjord amb destí fins a l’embarcador d’Itileq. Marxa a través del Sender dels Reis fins a Igaliko, antic Gardar, capital religiosa de la Groenlàndia vikinga i, avui en dia, bucòlic poble de tan sols vint cases envoltades de turons verds a la vora del fiord. Per la tarda farem la visita de les ruïnes de Gardar. Nit en alberg.

  Trekking black River, Igaliku

  Dia 3. Granja d’Iterlak

  Comencem el trèkking amb destinació cap a la granja d’Iterlak, en el fiord d’Igaliko. Amb la costa a la nostra dreta i pics de 1.500 metres a l’esquerra, s’haurà de creuar diversos rius fent ús de xancletes de trèkking dintre d’un paisatge que comença a impressionar des de l’inici. Des d’Iterlak, de seguida tindrem la visió de la gran glacera Jespersen. Nit en tendes.Groenlandia, treeking del Black River

  Dia 4. Glacera Jespersen

   

  Encaixonats a sota d’un abrupte congost, hàbitat del falcó pelegrí, ascendirem fins a un altiplà que ens oferirà la panoràmica de dues llengues glacials i l’immens Inlandis perdent-se en l’infinit. Després de creuar un afluent, avançarem a la vora del curs del riu per assolir la glacera Jespersen. A prop del gel, en una zona poblada de bedoll nan, àrbol autòcton de Groenlàndia, trobarem la cabana de Jespersen. Nit en tendes a la vora de la cabana de Jespersen.

  Groenlandia motzfeldt cabin

  Dia 5. Entre roca i gel

  En un entorn de tundra, muntanya i glacera, amb presència de guineus i llebres àrtiques, ens acostarem fins a la llera del riu, alimentada per un estany elevat a la glacera: cada cert temps, les parets de gel que suporten l’aigua es trenquen i es produeix aquest desembassament natural. L’avanç cap el Black River, rumb nord exacte, es fa per un congost de roca a l’esquerra i gel a la dreta. Avançant de vegades sobre el gel i de vegades sobre la roca, arribarem a la cabana de Motzfeldt. Nit en tendes vora la cabana de Motzfeldt.

  Groenlandia Black river gel

  Dia 6. Panoràmica del Motzfeldt Lake

  El dia es dedicarà a explorar la zona, amb una incursió en el gel i, posteriorment, el trèkking del mont Qoororsuup, amb una panoràmica privilegiada de l’estany Motzfeldt i les enormes llengues glacials que nodreixen el Black River. Nit en tendes a la vora de la cabana de Motzfeldt.

  Groenlandia, trekking del Black River

  Dia 7. Black River

  La confluència del riu procedent de l’estany Motzfeldt amb l’aigua de fusió de les glaceres de Jespersen dona lloc al Black River, torrent d’aigua amb cascades i embornals en direcció al fiord de Qooroq. Seguirem el curs del riu, que quedarà sempre a la nostra dreta, fins a un punt on muntarem campament. Nit en tendes.

  Black River glacera, Groenlandia

  Dia 8. Glacera de Qooroq

  Pel matí arribarem al fiord de Qooroq, on ens estarà esperant una zodiac. Abans de retornar a Qassiarsuk, navegarem pel fiord de Qooroq en direcció al seu front glacial o, més ben dit, fins a on el gel caòtic ens deixi avançar més… Atrapats al gel! Un cop a Qassiarsuk, on ens espera el confortable alberg, anirem a veure les ruïnes vikingues de Brattahlid (assentament d’Eric el Roig a l’any 985): les reconstruccions de les cases vikingues i inuït, així com la de la primera església cristiana del continent americà són una visita obligada. El sopar de comiat a l’hostal és tradicional inuït, amb degustació dels més típics plats de Groenlàndia com foca i balena entre d’altres. Nit al Leif Eriksson Hostel.Groenlandia icebergs

  Dia 9. Groenlàndia – Islàndia

  Travessa de deu minuts en zodiac fins a Narsassuaq i, després de facturar a l’aeroport, temps lliure per prendre alguna cosa o visitar el Bluie West One, museu de la Base americana instal·lada a Groenlàndia durant la guerra.

  Dia 10. (opcional)

  Vol d’Islàndia a Espanya.

  viatges independents groenlandia

  Viatge d’Expedició. Nivell mitjà.
  Grups de 4 a 10 persones.

  Localització  Dates Estiu 2017

  8 dies de viatge, 7 nits a Groenlàndia*

  *(Compte! Aquestes són les dates de sortida i arribada des d’Islàndia: afegir dos dies més per a sortides i arribades des d’Espanya).

  Juny

  Del 27 Juny al 04 de Julio

  Julio

  Del 04 a l’11 Juliol

  De l’11 al 18 Juliol

  Del 18 al 25 Juliol

  Del 25 Juliol al 01 Agost

  Agost

  Del 01 al 08 Agost

  Del 08 al 15 Agost

  Del 15 al 22 Agost

  Del 22 al 29 Agost

  Del 29 Agost al 05 Setembre

  Preus

  Opció 1

  1.595 € per viatger

  Opció 2

  1.895€* per viatger

  Opció 2

  2.195€* per viatger

  * En vols des d’Espanya, el preu inclou allotjament en hostel cèntric de Reykjavik, habitació per a quatre persones, tant a l’anada com a la tornada.

  Els preus inclouen Assegurança de Viatge.

  Esl preus no inclouen taxes d’aeroports ni despeses d’emissió de vols.

  Nivell físic demanat

  Es tracta d’un trèkking actiu, amb jornades de 7 a 8 hores efectives caminant i amb motxilla d’uns 15 quilos inclouent l’equip individual i uns 2 quilos de material comú. Per tant, el nivell és exigent, apte per a gent acostumada a caminar en muntanya amb regularitat i acostumada a dormir en tenda de campanya.

  Fitxa tècnica del viatge

  Si vols conèixer tots els detalls del viatge (informació pel viatger, tràmits, recomanacions, equip, etc) sol·licita la Fitxa Tècnica del Viatge.

  Segueix-nos

   

   

  Back to Top