Tel 93 454 37 03/02 - groenlandia@viatgesindependents.cat

    Meravelles de Groenlàndia, 8 dies

    Visita al front glacial de Qaleraliq, el Perito Moreno de l’Àrtic, trèkking sobre el gel i sobre la tundra, contemplació de l’Inlandis o casquet polar de Groenlàndia, fauna àrtica, navegació entre icebergs, poblacions i gastronomia inuït, Groenlàndia vikinga… Gràcies a un àgil sistema de transport en zodiac que uneix la nostra base a Qassiarsuk amb els nostres campaments fixes, formats per acollidores tendes modulars d’alta muntanya, és possible sortejar l’absència total d’infraestructures d’aquesta darrera natura verge que és el Sud de Groenlàndia. Vuit intensos dies d’aventura i exploració per recordar tota la vida

    meravelles-groenlandia-intr

    Punts Forts del Viatge

    Exclusiu trèkking amb grampons sobre el gel de l’Inlandis, la segona glacera més gran del món després de l’Antàrtida… accessible per a tothom!
    Conèixer les dues cares de Groenlàndia: la natura salvatge de l’Àrtic i la cultura inuït (poblacions, gastronomia, restes arqueològics).
    Possibilitat de navegar en caiac entre icebergs. Conèixer les 24 hores de llum (fins a meitat de Juliol) o veure aurores boreals (des de meitat d’Agost).

    Diari del viatge

    meravelles de groenlàndia mapa

    Dia 1. (Opcional)

    Vol Barcelona – Islàndia (Aeroport Internacional de Keflavik) o Copenhague.

    Dia 2. Ruïnes Vikingues de Qassiarsuk

    Vol Reyjkavík- Narsasuaq. Encara impressionats per la vista des de l’avió dels fiords de Kap Farvel i la gegantina banquisa que envolta l’extrem Sud de Groenlàndia, aterrem al  petit aeroport de Narsarsuaq, on ens rebrà el nostre guia de parla castellana. Abans de res, ràpida visita a la nostra oficina a Narsarsuaq per a que cada qual prengui la jaqueta polar que serveix per a la protecció extra durant tota la setmana. De seguida pujarem a l’embarcació semi-rígida per creaur el fiord d’Eric el Roig i veure els primers icebergs del viatge en direcció el nostre alberg a Qassiarsuk, el Leif Eriksson Hostel. Després d’allotjar-nos i relaxar-nos prenent un té a la terrassa sobre el fiord, el nostre guia ens portarà a veure les Ruïnes de Brattahlid (nom de l’antic assentament viking a l’actual Qassiarsuk). En un parell d’hores comprendrem cóm va ser l’arribada del desterrat Eric el Roig a Groenlàndia, per què la va anomenar “la terra verda” i va fundar la primera església cristiana del continent americà, cóm era la vida dels vikings i, fonamentalment, cóm, després de segles de convivència amb els inuït locals, aquests últims van sapiguer adaptar-se millor a un refredament progressiu del clima: les seves cases, molt petites, resultaven molt més efectives contra el fred que les còmodes i amples cases vikingues. Les reconstruccions d’aquestes cases aïllades amb la torba al damunt són extraordinàries. Sopar i nit al Leif Eriksson Hostel.

    qassiarsuk-groenlàndia

    Dia 3. Campament vora el gel

    A primera hora, després de deixar en consigna del hostel l’equipatge que es consideri no necessari pel viatge, partirem en una zodiac de gran potència cap el Campament dels Fronts Glacials de Qaleralliq. Després d’una hora de navegació sota els penya-segats de l’Eriksfjord, farem una aturada de descans a la ciutat de Narsaq, d’uns mil set-cents habitants. A Narsaq tindrem temps lliure per passejar entre les seves cases de colors, saludar els amables inuït, fer alguna compra, visitar el mercat de caçadors o la llotja de peix on destaquen, entre d’altres, els enormes exemplars de peix llop (un veritable monstre semi abisal amb càrrega elèctrica a la dentadura… però deliciós!).

    En una hora més de navegació, després d’haver sortejat els imponents icebergs del Fiord Ikersuaq, arribarem al nostre Campament de Qaleralliq (Fletanes en  llengua inuït). Es tracta d’un conjunt de grans tendes amb dormitoris compartimentats en lliteres, com els que s’utilitzen als campaments base d’alta muntanya, disposats al voltant d’una cuina i una gran aula central que fa funcions de menjador. El conjunt, plantat sobre una elevació de sorra, ofereix una visió privilegiada: en primer terme el fiord i, a l’altra riba, els tres enormes fronts glacials caient des de l’infinit Inlandis o gel interior de Groenlàndia. Estant allà, aviat ens sorprendrà el soroll de les esquerdes trencant-se en la llunyania, similar als trons, o dels sèracs caient a bloc sobre el mar. A partir de meitat d’Agost, el Campament de Qaleralliq, sense cap contaminació de llum, és un privilegiat observatori d’aurores boreals a on cada any arriben científics de l’Observatori Astronòmic de les Canàries… Segons ells, “El millor lloc del món per a observar-les”. Nit en cúpules d’alta muntanya.

    trèkking a Groenlàndia, qaleraliq glaceres i icebergs

    Dia 4. Excursió sobre el gel

    Pel matí no és extrany veure grups de caribús passant a prop del campament, doncs acostumen a beure del fiord per prendre sals. El mateix passa amb les llebres àrtiques y les guineus àrtiques, encara que aquestes són més fugisseres. Amb aquesta imatge a la butxaca, el dia comença amb una aproximació a l’extrem Est de la badia en zodiac. Es tracta d’un recorregut a baixa velocitat, direcció Oest, veient de prop els quasi sis quilòmetres de glacera caient al mar i escoltant el seu moviment. Un espectacle sols comparable al Perito Moreno de la Patagònia. Un cop a l’extrem Oest de la badia desembarcarem a la platja i, seguint les instruccions del nostre guia Expert en Alta Muntanya, que acompanyarà al nostre guia de grup en aquesta jornada, ens equiparem per fer l’ascensió al gel… apta per a tothom! Arnès, corda, casc i grampons amb els quals poder avançar entre les esquerdes, sifons, coves, embornals i túnels de gel, amb distintes textures i milers de tons entre el blanc i el blau marí. Igualment, aprofitant alguna petita pared de gel localitzada a la zona (5 ó 6 metres d’alçada), els qui vulguin podran fer un petit bateig d’escalada en gel amb grampons i piolets en total seguretat. Nit en cúpules d’alta muntanya.

    gel-qaleraliq-groenlandia amb caiac

     

    Dia 5. Contemplant l’Inlandis

    Aquest dia farem un trèkking suau des del campament, ascendint primer al gran estany Tasersuatsiaq, conegut per la pesca de la truita, i tot seguit ascendint a una cota de 400 metres. En aquest camí és cridaner el canvi de paisatge, de l’àrid desert a una zona d’extensa tundra on podrem recol·lectar nadius i bolets sota la vista de caribús o, de nou, llebres àrtiques mal mimetitzades drant l’estiu. Des del cim, la vista de l’Inlandis fins a perdre’s en l’infinit Nord és impressionant: grans esquerdes transversals, morrenes (barreja de sediments i gel) i nunataqs (illes de roca abocant-se pel damunt del gel) adornen els contraforts de la segona glacera més gran del món. Nit en cúpules d’alta muntanya.

    trékking qaleralik, Groenlàndia glaceres

    Dia 6. Igaliko (Gardar) i Qooroq

    Pel matí ens embarcarem de nou per desfer el màgic fiord de Qalarelliq i prendre rumb cap a la zona d’enormes icebergs de l’Ikersuaq. El nostre objectiu ara és l’embarcador d’Itilleq, des d’on un passeig pel “Sender dels Reis” ens portarà en una hora i mitja fins a Igaliko, un petit i cuidat poblet, envoltat de verd en contrast amb el  blau del fiord i el blanc dels icebergs, on es troben lles ruïnes de Gardar, capital religiosa de Groenlàndia en l’era vikinga. Després de dinar en l’acollidor Igaliko retornarem a Itilleq, on embarcarem de nou en direcció a Qassiarsuk. En aquest tram ens espera un nou espectacle impressionant: endinsar-nos pel fiord del Qooroq, on apareix una de les glaceres més actives de tot el Sud de Groenlàndia amb més de 200.000 tones de gel despreses al dia, fins què el laberint d’icebergs i plaques de gel faci impossible continuar amb la navegació. Després d’uns minuts en aquest congelador natural, immersos en el gel caòtic, prendrem rumb cap a la nostra base a Qassiarsuk. Nit al Leif Eriksson Hostel.

    viatges a Groenlàndia, igaliko, qooroq icebergs i gel

    Dia 7. Vall de les Mil Flors

    Pel matí, després de creuar l’Eriksfjord fins a Narsarsuaq (deu minuts en embarcació semi-rígida), una furgoneta ens portarà fins a l’inici del trèkking de la Vall de les Mil Flors. Es tracta d’una vall formada pel retrocès de la glacera Kiattut i per on passa el riu de Narsarsuaq. L’ascensió és fàcil i mantinguda, excepte un tram curt de més pendent, entre la vegetació i boniques vistes. De seguida estarem a dalt i, per sorpresa, apareixerà la vista de la glacera Kiattuut als nostres peus. Després d’una aturada pel picnic podrem descendir fins a la mateixa glacera i, en funció de cóm vagi el ritme del dia, posar els peus sobre el gel mil·lenari abans de retornar a Qassiarsuk. Nit al Leif Eriksson Hostel.

    Vall de les Mil Flors, glacera Kiattuut. Groenlàndia

    Vall de les Mil Flors, glacera Kiattuut. Foto de Pablo Font

    Dia 8. Caiac (opcional) a Tasiusaq, la Badia dels Icebergs

    Per arribar a Tasiusaq des de Qassiarsuk seguirem un sender entre l’herba i estanys encaixats sota petits congostos… preciós trèkking on en qualsevol moment podria aparèixer l’Eric el Roig! Després d’una hora de marxa, al ascendir un coll, ens sorprendrà de sobte la visió del fiord Sermilik ple d’icebergs i, a la riba, les petites granges de Tasiusaq. Fins allà ens dirigirem i, després del picnic vora una iurta (tenda d’origel mongol) on s’hi troba el material de caiac, començarem la navegació entre el gel. Es tracta d’una excursió opcional (85 €, mínim dues persones) i podrem decidir allà mateix si ens apuntem o no. Són un parell d’hores de fàcil travessa entre icebergs que passen del blau profund al blanc més immacultat, a bord de caiacs dobles molt estables (no és necessari experiència prèvia en caiac) i sempre sota la supervisió del nostre Guia de Caiac. L’experiència diu que tot el grup s’apunta y que qui no ho fa després se’n penedeix… tot el món surt de l’aigua amb un somriure d’orella a orella! Per la tarda tornarem al Leif Eriksson Hostel on ens espera un sopar de comiat, el “sopar tradicional”, on podrem provar alguns dels més rics plats inuït como foca i balena entre molt d’altres. Nit al Leif Eriksson Hostel.

    Caiac a tasiausaq, Groenlàndia

     

    Dia 9. Aeroport de Narsarsuaq.

    Pel matí creuarem l’Eriksfjord fins a Narsarsuaq. Després de facturar a l’aeroport hi haurà temps per visitar el Museu de la Base Americana de la Segona Guerra Mundial. Vol de tornada de Groenlàndia a Islàndia (aeroport de Reykjavík) o Copenhague.

    Dia 10 (opcional)

    Vol des d’Islàndia (aeroport internacional de Keflavik) a Barna.

    Logo viatges independents groenlandia

    Viatge d’Aventura. Nivell fàcil.
    Grups de 4 a 12 persones.

     

    Localització



    Dates d’estiu 2021

    8 dies de viatge, 7 nits a Groenlàndia*
    *(Compte! Aquestes són les dates de sortida i arribada des d’Islàndia/Copenhague: afegir dos dies més per a sortides i arribades des de Barcelona).

    Sortides des de Reykjavík (Islàndia)

    Del 29 juny al 06 juliol

    Del 10 al 17 juliol

    Del 17 al 24 juliol

    Del 24 al 31 juliol

    Del 21 al 28 juliol

    Del 31 juliol al 07 agost

    Del 07 al 14 agost

    Del 14 al 21 agost

    Sortides especials Aurores Boreals:
    Del 21 al 28 agost

    Del 28 agost al 04 setembre

    Del 31 agost al 07 setembre

    Del 04 al 11 setembre

    Del 07 al 14 setembre

    Del 11 al 18 setembre

    Del 14 al 21 setembre

    Del 18 al 25 setembre

    Preus

    Opció 1

    2.095 € per viatjer

    Opció 2

    2.395 € per viatjer

    Opció 3

    2.595 €* per viatjer
      • Des d’Espanya. (Barcelona, Madrid o Alacant, segons disponibilitat).

    * En vols des d’Espanya, el preu inclou allotjament en hostel de Reykjavik, tant a l’anada com a la tornada.

    Els preus inclouen Assegurança de Viatge.

    Esl preus no inclouen taxes d’aeroports ni despeses d’emissió de vols.

    Nivell físic demanat

    Es tracta d’una setmana intensa d’aventura però en condicions fàcils: els trèkkings són suaus i accessibles per a tothom (inclós el trèkking amb grampons sobre el gel) i les nits es fan en alberg o tenda/cúpula amb lliteres, de manera que no fa falta cap forma física especial per gaudir del viatge. Simplement, tenir el gust per la natura i l’aire lliure.

    Fitxa tècnica del viatge

    Si vols conèixer tots els detalls del viatge (informació pel viatger, tràmits, recomanacions, equip, etc) sol·licita la Fitxa Tècnica del Viatge.

    Segueix-nos

    Back to Top