Islandia, La Gran Volta. 15 dies
A la nostra volta a Islàndia farem un recorregut integral al voltant de la illa arribant fins als pocs visitats i espectaculars fiords del Nord-oest. A més d’admirar els seus bells paisatges de gel i foc, en la nostra ruta l’aventura està inclosa: ruta a cavall, passeig amb grampons en glacera, caiac, avistament de balenes i els millors trekkings.
Descobrirem tots els racons de la illa, fins i tot els més amagats i secrets com els penya-segats de Latrabarg a la punta més a l’oest d’Islàndia. Veurem un ampli ventall de terrenys, formacions i fenòmens geològics: glaceres, valls, deserts, fiords, llacs, aigües termals naturals…
Diari del viatge
Dia 1.Espanya – Reykjavík
Vol des de Madrid, Barcelona o Alacant amb destí Keflavík.Recollida i trasllat des de l´aeroport internacional Leif Eriksson fins l allotjament de Reykjavík en una cèntrica casa-alberg. Els vols que són directes són nocturns arribant de matinada.
Dia 2. Krýsuvík – Hveragerði – Cercle d Or
Comencem el dia amb una excursió a Krýsuvík, a la península de Reykjanes, zona termal de fumaroles i llots bullint que ens serveixen d´introducció al “país del foc”.Continuem per l’espectacular costa atlàntica, amb vista de les illes Vestman, abans d’arribar a Hveragerði, una altra zona termal amb nombrosos hivernacles, per on descendeix un sorprenent riu d’aigua calenta, on farem una excursió. A continuació ens dirigim cap a una altra demostració de la potència de la naturalesa, el famós Geysir i el seu veí Strokkur, en un dels camps de fumaroles més famós del món. Visitarem un altre dels atractius de l´anomenat “ Cercle d´Or” la sempre impressionant Gullfoss, la cascada daurada. Nit en alberg
Dia 3. Borgarfjörður – Reykholt – Península de Snæfellsnes
Aquest dia visitem Pingvellir, el lloc que va ser seu del primer Parlament islandès i pel qual tots els islandesos han sentit sempre un profund afecte. A continuació ens dirigim cap al nord per visitar Deildartunga, la deu d’aigua calenta més important d’Europa i possiblement del món, el qual proveeix d’aigua calenta a les localitats de Borgarnes i Akranes.
Visitarem també Barnafoss (la cascada dels nens) Amb una bellesa inusual i estranyes formacions rocoses sobre el riu Hvita i la impressionant deu de Hraunfossar. Nit en alberg
Dia 4. Arnastapi – Península de Snæfellsnes – Grundarfjörður
Avui passarem per Arnastapi, un fascinant poble pesquer, en les seves costes destaquen els penya-segats plens d’aus i un magnific arc natural de pedra. Realitzarem una marxa per la reserva natural de Snæfellsnes, on es troba la famosa glacera amb el volcà Snæfellsjökull descrit per Julio Verne en el seu llibre ‘Viatge al centre de la Terra’.
Aquest punt es considera un dels punts de la Terra amb major energia còsmica i anualment es celebra una reunió mística en el seu cim. Depenent de la climatologia, la neu i altres condicions podrem contemplar el cràter principal que Verne assegurava ser l’entrada al centre de la Terra. Ens dirigirem al poble de Grundarfjörður a la costa nord de la península. Nit en alberg
Dia 5. Stykkishólmur – Brjánslækur – Latrabjarg
Pujarem fins a la localitat pesquera de Stykkishólmur on agafarem el ferri que ens portarà als pocs visitats fiords de l’oest, a través d’un entramat de centenars d illetes que formen un laberint marí, fent escala sense baixar-nos, a la petita illa de Flatey, centre cultural d ´Islàndia a principis del segle XIX i on es troba la biblioteca més antiga del país. Durant el trajecte de 2h i 15 minuts hi ha la possibilitat cap la d’albirament de balenes i foques, així com multitud d’aus.
El nostre objectiu és Latrabjarg el punt més occidental de la illa, només a 300km de distància de Groenlàndia. Els fiords de l’oest on realitzarem un passeig pels penya-segats són el millor lloc de tota Islàndia per contemplar i gaudir de la immensa varietat d’aus que habiten aquestes terres. Nit en alberg.
Dia 6. Fiords de l´Oest – Hrútafjörður
Després de despertar-nos en un dels paratges més autèntics i remots del país ens dirigirem cap a l´est.
Aquesta i la propera són les jornades de més conducció de tot el viatge, però el camí no deixa de sorprendre’ns, passarem per l’entramat de fiords del nord-oest de la illa amb el seu paisatge diferent al de la resta del país: muntanyes, penya-segats, platges de sorra blanca i fiords molt verds de tot tipus i grandària. Nit en alberg.
Dia 7. Blönduós – Varmahlið – Akureyri
Aquest dia a més de recórrer els meravellosos paratges del nord passant per la població de Blönduós a les ribes del fiord Húnafjördur, visitarem el museu de Glaumbær, granja-museu centenària que es troba en molt bon estat de conservació. Se centra en les velles cabanyes de torba i la forma de vida rural dels grangers dels segles XVIII i XIX.
Després d’aquesta parada, continuarem travessant les muntanyes direcció Akureyri on gaudirem de temps per descobrir tots i cadascuns dels secrets que guarda aquesta ciutat, l’anomenada capital del nord, amb les seves edificacions dels segles XVIII i XIX. Tarda -nit lliure per conèixer la ciutat. Nit en alberg.
Dia 8. Eyjafjörður – Mývatn
Comencem el dia conduint cap al fiord Eyjaförðujr, paral·lel al fiord de Husavík. En Eyjafjörður realitzarem l’excursió amb vaixell d’unes 3 hores, per a un possible albirament de balenes per les aigües del fiord i l’Atlántic Nord, des del vaixell es podrà pescar també bacallà. Tota la zona és famosa per la importància de la pesca del bacallà i aquí es troben algunes de les majors fàbriques de processament de bacallà. Després de la navegació visitarem (la cascada dels Déus) Goðafoss. Nit en alberg.
Dia 9. Krafla – Hverfjall – Dimmuborgir
Avui ens quedarem a la zona del llac Mývatn (que en islandès significa “My”= mosquits i “Vatn”=aigua, llac; per tant el llac dels Mosquits) potser la zona mes famosa i important del nord de la illa, des del punt de vista natural. Allí trobarem tolls de llot bullint, pujols multicolors de així com camps de lava amb coves i arcs naturals, tot això testimoni de l’activitat volcànica de la zona.
Realitzarem un trekking per la zona del cràter de Hverfjall d’unes 2 hores i des del cim de les quals es veu tot el llac, els anomenats pseudocráteres i les nombroses aus de la zona, una completa visió del que alguns qualifiquen com la meravella de la illa, passant per la zona de Dimmuborgir amb les seves curioses formacions. Farem un passeig pels voltants del volcà Krafla, que va tenir el seu últim període d’erupcions des de l’any 1975 fins a 1984 i que en algunes zones encara es pot notar la seva escalfor.
Ens relaxarem al “Blue Lagoon” del nord, un SPA d’aigües blavoses famós mundialment, amb unes fabuloses piscines naturals d’aigua termal, aquest es menys turístic del de Reykjavik. Moment de relaxació després d’intenses jornades de viatge. Nit en alberg.
Dia 10. Egilsstaðir – Fiords de l´ Est
Visitarem Detifoss, que és sens dubte la cascada més cabdalosa d’Islàndia, situada al sud del P. N. De Jökulsárgljúfur, ara integrat en el P. N. de Vatnajökull. Prop de la localitat d´Egilsstaðir on farem un trekking d’1 hora aproximadament, arribarem fins a la cascada de Hengifoss, que amb 118m d’altura i unes columnes de basalt hexagonals componen una espècie de catedral natural poc freqüentada. Gaudirem d’una excursió amb els característics cavalls islandesos, més petits que els europeus i senyal d’identitat del país, gaudirem del recorregut en una part del bosc més conegut de la illa, en les proximitats d’un dels llacs més impressionants, el Lagarfljót.
Aquesta excursió ens dóna una nova perspectiva d’Islàndia i ens uneix a un passat no gaire llunyà quan totes les comunicacions es feien en cavall. No és necessari saber muntar per fer aquesta ruta. Ens dirigim cap a l’est de la illa , zona més agreste. L asfalt desapareix en alguns trams per dona pas a una pista de terra, demostrant un cop més que a Islàndia, res és el que sembla i tot és relatiu. Nit en alberg.
Dia 11. Statafell – Höfn
Avui realitzarem un senzill trekking per la zona de Stafafell, d´unes 4 -5 hores de durada. Aquesta excursió és una de les preferides dels islandesos però poc visitada per estrangers. Després de passar per unes zones de petits arbustos i pujols de pedreres sedimentàries, veurem l’impressionant i profund canó del riu Jökulsá í Loni on descendim. Arribarem a Höfn, l’anomenada capital del Vatnajökull degut a les visites de la glacera que hi ha des de la ciutat. Nit en alberg.
Dia 12. P. N. de Skaftafell – Vatnajökull
De camí a Kirkjubæjarklaustur ens detindrem per sorprendre’ns amb el llac Jókulsárlón, llac d’origen glacial amb sortida al mar, replet d’icebergs, on habita una nombrosa colònia de foques que habitualment és vista en les rodalies de la desembocadura del llac on passen el dia pescant i fent les delícies dels visitants.
Ens desplaçarem a una imponent llengua glacial on, equipats amb uns grampons , realitzarem una petita marxa per damunt del gel. Aquesta marxa, senzilla i asequible a tothom, no és un trekking per la glacera, sinó una petita marxa per experimentar l’estranya sensació de caminar per sobre de la massa de gel més gran d’Europa.
Per acabar la jornada ens dirigim cap al Parc Natural de Skaftafell, on realitzarem un senzill trekking que, depenent de les condicions durarà de 2 a 3 hores, des d’on podrem contemplar les vistes més espectaculars de la glacera Vatnajökull i les seves llengües de gel, vigilats contínuament pel cim del Hvannadalshnúkur que amb els seus 2111 metres s’erigeix com el sostre d’Islàndia. Contemplarem tot tipus de formacions glacials tals com morrenes, laterals i centralsvalls glacials seques, llacs d’origen glacial, etc. Visitarem la cascada de Svartifoss,en la que està inspirada la església de Reykjavik. Nit en alberg.
Dia 13. Vík – Skógar – Hvolsvöllur
Ens dirigirem a les platges de sorra negra de Vík on tindrem una vista preferent del seu litoral en el qual destaquen els seus característics pilars marins. A continuació visitarem Dyrhólaey, amb els seus penya-segats, característics arcs de roca on es troba una reserva natural de cries de frarets. També gaudirem de la qual és possiblement una de les rutes més populars de la illa, la que discorre paral·lela al riu Skógar, una marxa de 4 hores aproximadament, contemplarem, a part de l’espectacular Skógafoss, que amb les seves 62 metres de caiguda ens dóna la benvinguda, una successió de cascades. Ens dirigirem ara cap a la cascada de Seljalandfoss en la qual podrem caminar per darrere de la seva cortina d’aigua de 57m d’altura, després de la qual cosa descobrirem la que potser sigui la cascada menys visitada de la illa, simplement pel desconeixement ja que només aquells que coneixen bé l’illa saben de l’existència de Glúfrafoss, la paradisíaca cascada Amagada. Nit en alberg.
Dia 14. Stokkseyri – Reykjavík
De camí a la capital aprofitarem per fer una parada a Stokkseyri un poble costaner on realitzarem una activitat en caiac, aquesta localitat és coneguda per les seves platges de sorra negra i la tranquil·litat de les seves aigües. Després d’això ens dirigim a Reykjavík on arribarem al migdia, tindrem la tarda lliure per gaudir i visitar la capital islandesa, amb temps per conèixer monumentos, museus i llocs d’interès així com realitzar compres. Nit en alberg.
Dia 15. Reykjavík – España
Trasllat a l´aeroport .Vol de tornada.
- Viatge d’Aventura. Nivell fàcil.
Grups de 4 a 12 persones.
Localització
Dates d’estiu 2021
15 dies de viatge, 14 nits a Islàndia*
Maig – Juny
Del 01 al 15 maig
Del 15 al 29 maig
Del 29 maig al 12 juny
Del 12 al 26 juny
Del 17 juny al 01 juliol
Julio
Del 01 al 15 juliol
Del 08 al 22 juliol
Del 15 al 29 juliol
Del 22 juliol al 05 agost
Agost
Del 29 juliol al 12 agost
Del 05 al 19 agost
Del 12 al 27 agost
Del 19 agost al 02 setembre
Setembre, especial Aurores Boreals
Del 26 agost al 09 setembre
Del 02 al 17 setembre
Del 09 al 24 setembre
Del 16 al 30 setembre
Preus
- Des d’ Espanya (Barcelona, Madrid o Alacant, segons disponibilitat). 3.045 € al Juliol i Setembre. 3.095 € a l’ Agost
Els preus inclouen Assegurança de Viatge.
Esl preus no inclouen taxes d’aeroports ni despeses d’emissió de vols.
Nivell físic demanat
No es requereixen condicions físiques especials per a fer aquest viatge, només cal una forma física normal i ganes de realitzar una ruta en un entorn natural.
Fitxa tècnica del viatge
Si vols conèixer tots els detalls del viatge (informació pel viatger, tràmits, recomanacions, equip, etc) sol·licita la Fitxa Tècnica del Viatge.
Comments are closed.