Tel 93 454 37 03/02 - groenlandia@viatgesindependents.cat

  Exclusive Adventure, 8 dies

  Una setmana de viatge, per no dir d’exploració i aventura, ens servirà per a conèixer intensament les dues cares del Sud de Groenlàndia. Per un costat la seva natura íntima: fronts glacials sols comparables al Perito Moreno de Patagònia, navegació entre icebergs o excursió sobre una llengua glacial de milions d’anys; per altra, les seves poblacions i costums: kaffemik amb una familia esquimal, visita a ciutats com Narsaq o Qaqortoq i pobles bucòlics com Igaliko o Qassiarsuk, ruïnes de la Groenlàndia vikinga… En un país on les infraestructures són quasi inexistents, el nostre sistema amb zodiacs de gran potència, permet despertar en un hotel, visitar un front glacial perdut del món i sopar en altre ciutat a 60 quilòmetres de distància.

  viatges a Groenlàndia, exclusive adventure, 8 dies

  Punts Forts del Viatge

  Nits en hotel i desplaçament express a glaceres i poblacions aïllades navegant per fiords plagats d’icebergs.
  Visita als fronts glacials de Qaleraliq, similars al Perito Moreno de la Patagònia. Accessible trèkking sobre el gel.
  Vol en helicòpter, possibilitat de fer caiac entre icebergs, aurores boreals (des de meitat d’agost), fauna àrtica.

  Diari del viatge

  viatges a Groenlàndia, exclusive adventure mapa

  Dia 1. Narsarsuaq, Groenlàndia

  Vol des de Reykjavík (Islàndia) o des de Copenhagen a Narsarsuaq… Ja des de la finestreta de l’avió, el primer avistament del Sud de Groenlàndia ens anuncia que estem arribant a un altre món: primer la banquisa amb els seus gegantins icebergs procedents del Pol Nord i, de seguida, les morrenes i llengues glacials descendint cap al mar des de l’Inlandis, segona glacera més gran del món per darrere del casquet polar de l’Antàrtida. Un cop a l’aeroport de Narsarsuaq, després de ser rebuts pel nostre guia de parla castellana, ens traslladarem a l’hotel i, després d’allotjar-nos i fer una breu sessió informativa sobre el viatge, donarem un passeig fins a un turó proper, “El mirador de Narsarsuaq”, on ens esperen les vistes de la glacera Kiattut i els icebergs de l’Eriksfjord (Fiord d’Eric el Roig). Per la tarda, temps lliure per descansar o, millor, visitar el Museu de la Base Americana de la Segona Guerra Mundial, un curiós retrocés en el temps, ja que tot, des de les màquines d’escriure fins a l’infermeria, es troba tal qual estava fa setanta anys. Nit a l’Hotel Narsarsuaq (habitació doble amb bany).

  Dia 2. Ruïnes Vikingues i Caiac (opcional) a Tasiusaq

  viatges a Groenlàndia, qassiarsuk, brattahlid

  Pel matí una furgoneta ens traslladarà al port de Narsarsuaq i creuarem l’Eriksfjord en zodiac per arribar a Qassiarsuk. Es tracta d’un tram  curt, deu minuts, en el què podrem veure els nostres primers icebergs de prop… no seran els últims! Qassiarsuk, en l’actualitat un petit poble de grangers, fou el lloc on es va assentar Eric el Roig l’any 985 quan fou desterrat d’Islàndia. Les Ruïnes de Brattahlid, com s’anomenava aquest primer assentament viking, són un fidel testimoni de l’època: en dues hores entendrem per què Eric el Roig anomenava a Groenlàndia “la terra verda” i funda la primera església cristiana del continent americà; cóm fou l’expedició del seu fill Leif a Amèrica (Vinland) l’any 1000; cóm era la dura vida dels vikings i, finalment, cóm, després de segles de convivència amb els inuït locals, aquests últims van sapiguer adaptar-se millor a un refredament dramàtic del clima: la seva perícia en la caça i la pesca, a més del seu concepte de cóm havia de ser una vivenda (petita i amb sostres de tan sols metre i mig d’alçada) van resultar molt més efectives contra el fred que les amples cases vikingues. Les reconstruccions d’aquestes cases aïllades de l’exterior amb torba i vegetació són extraordinàries.

  caiac a Tasiusaq, Groenlàndia, exclusive adventure

  Al migdia dinarem al Leif Eriksson Hostel i, després d’un café a la seva ampla terrassa oberta al fiord, anirem en tot-terreny fins a Tasiusaq, un conjunt de tres granges a la vora de la “Badia dels Icebergs”. De camí cap allà, al punt més elevat del coll que separa els dos vessants de la península de Narsaq, farem una parada per a la foto: al davant de nosaltres el fiord Sermilik plagat d’icebergs i, a la nostra esquena, el ja conegut Eriksfjord amb les estribacions de l’Inlandis de fons. Un cop al tranquil Tasiusaq podrem donar un passeig observant les granges al davant dels icebergs o apuntar-nos a una inoblidable Excursió en Caiac. Es tracta d’una activitat opcional (85 €, mínim dues persones) per la qual no fa falta tenir experiència prèvia en caiac. Durant dues hores a bord de caiac per a dues persones, molt estables, i sempre en companyia del nostre Guia expert en Caiac, navegarem entre icebergs de totes les mides i formes imaginables, gaudint de la calma de l’indret o, amb una mica de sort, sorprenent a les fugisseres foques des del silenci del nostre avançament. Per la tarda retornarem en tot-terreny a Qassiarsuk i, directament, creuarem el fiord cap a Narsarsuaq. Nit en l’Hotel Narsarsuaq (habitació doble amb bany).

  Dia 3. Glacera de Qooroq i el preciós Igaliko

  viatges a Groenlàndia, exclusive adventure icebergs i glacera

  Pel matí navegarem fins a la propera glacera de Qooroq, una de les més actives de Groenlàndia amb més de 200.000 tones de gel expulsant al mar diariament, endinsant-nos al seu fiord fins que el caos d’icebergs i plaques de gel ens permeti continuar amb l’avançament. Com és fàcil d’imaginar, estar envoltats de tot aquest caos és una sensació única… aventura! A continuació seguirem navegant durant altre petit tram en direcció sud i en deu minuts estarem al protegit embarcador d’Itilleq, des d’on anirem caminant fins a Igaliko, bucòlic poble inuït considerat com l’assentament més bonic de Groenlàndia. Es tracta d’una hora i mitja en marxa a peu (inclós descansar en un mirador) per un agradable camí conegut com “Sender dels Reis”. Igaliko, antic Gardar, fou capital religiosa de la Groenlàndia Vikinga i les seves ruïnes són avui dia lloc de peregrinació. Sopar i nit a l’hotel Igaliko Country (habitació doble amb bany compartit).

  Dia 4. Jornada a Igaliko

  Igaliku Groenlandia

   

  Pel matí farem un trèkking pels turons d’Igaliko. Es tracta d’un paisatge bucòlic on els hi hagi, amb ovelles pasturant en prats naturals a la vora de petits estanys sobre la vista de l’Einarsfjord. Encara què no és un fiord amb presència habitual d’icebergs, al Maig de 2011 Igaliko fou noticia a Groenlàndia per l’aparició d’un ós polar “embarcat” a sobre d’un iceberg procedent del nord de l’illa… 3.000 quilòmetres de viatge! Després de prendre un picnic retornarem al poble i tindrem temps lliure per donar un passeig per les granges o descansar a l’hotel. Per la tarda es farà un “Kaffemik” a la casa duna família groenlandesa. Aquest berenar, amb pastissos i tartes casolanes de totes les formes i colors imaginables, ens servirà d’excusa per estar amb la gent local, conèixer les seves cuidades cases, que ens mostren fotos dels seus avantpassats… Encara molt tímids, són gent extremadament hospitalària, com és lògic procedint d’un mitjà hostil on l’ajut entre uns i d’altres ha estat clau per a la seva subsistència. A partir de mitjans d’Agost, Igaliko, amb molt poca contaminació lumínica, és un bon observatori d’Aurores Boreals. Sopar i nit a l’Hotel Igaliko Country (habitació doble amb bany compartit).

  Dia 5. Narsaq

  Pel matí, després de l’esmorzar, retornarem caminant fins a l’embarcador d’Itilleq on un vaixell ens traslladarà a Narsaq, ciutat d’uns 1.700 habitants. Aquesta travessa d’uns quaranta minuts a través de l’Eriksfjord, sota un enorme congost amb cascades que cauen al fiord i enormes icebergs o arcs de gel a punt de col·lapsar, és un espectacle en sí mateix. Igualment, quan ens apropem a Narsaq, entrem a una zona amb presència habitual de foques anellades… tots atents! A Narsaq, després d’instal·lar-nos a l’hotel, tindrem temps per passejar entre les seves colorides cases o fer una excursió per la costa per fer-nos fotos amb enormes icebergs a la nostra esquena. També és possible fer algunes compres, visitar el museu o la tenda de pells, el mercat o, inexcusablement, la llotja de peix amb enormes exemplars de peix llop o el curiós peix roig (una espècie d’escórpora de gran mida). Nit a l’Hotel Narsaq (habitació doble amb bany).

  Dia 6. Excursió sobre el gel

  viatges a Groenlàndia, exclusive adventure qaleraliq trèkking sobre el gel

  A primera hora embarcarem en una zodiac de gran potència amb rumb cap al Front Glacial de Qaleraliq. Per arribar fins allà, primer s’ha de sortejar els icebergs del fiord Ikersuaq i després endinsar-nos per un màgic fiord, al fons del qual es veu l’Inlandis o Casquet Polar de Groenlàndia arribant al mar… Ens trobem davant el major Front Glacial del Sud de Groenlàndia, Qaleraliq, sols comparable al Perito Moreno de la Patagònia. Després de prendre un té al nostre campament fix compost per cúpules d’alta muntanya, embarcarem de nou per fer un recorregut a baixa velocitat de tot el front glacial, uns sis quilòmetres en total. Durant aquest periple, apropant-nos als colossals seracs verticals amb tota la prudència que el nostre patró consideri oportú, podrem escoltar els rugits del front glacial, similars a trons, produïts pels moviments de les esquerdes de l’interior del gel. Després d’aquest espectacle impactant, desembarcarem a una platja de sorra i prendrem un picnic reconfortant… Ara ve el millor! Vestits amb casc, grampons, arnès i corda, farem un mini trèkking sobre el gel, accessible per a tothom i sempre sota l’atenció  del nostre Guia d’Alta Muntanya. Durant una hora d’intensa vivència, avançarem sobre el gel del mític Inlandis: esquerdes, sifons i coves de gel amb distintes textures i milers de colors. Igualment, aquells que vulguin, poden provar l’escalada en gel amb grampons i piolets aprofitant una petita paret localitzada a la zona. Acabada l’activitat embarcarem rumb a Qaqortoq, capital del Sud de Groenlàndia. Nit a l’Hotel Qaqortoq (habitació doble amb bany).

  Dia 7. Qaqortoq i Excursions Opcionals

  viatges a Groenlàndia, exclusive adventure qaqortoq 8 dies

  Amb més de 3.000 habitants i les seves cases de colors aixecades sobre una muntanya a peu del mar, Qaqortoq és una ciutat realment cridanera i agradable. El centre, al costat del gran port pesquer, està compost per diverses cases de principis del segle passat, algunes convertides en restaurant, i acull l’única font de tot Groenlàndia. Des d’allà surt un camí que fa un recorregut per la ciutat, sempre amb el paisatge de muntanyes i fiord als nostres peus, en el qual anirem veient una col·lecció de trenta grans pedres tallades per artesans locals amb motius de la cultura inuït. Igualment interessant és la seva església de fusta al costat del riu, les tendes d’artesania, la llotja de peix o el club de caiac tradicional. Nit a l’Hotel Qaqortoq (habitació doble amb bany).

  Per la tarda, podrem apuntar-nos a alguna de les següents Activitats Opcionals:

  –        Visita guiada de la ciutat.

  –        Excursió al centre d’agricultura Upernaviarsuk i a l’Església Hvalsoy.

  –        Sopar particular a casa d’una familia inuït.

  Nit a l’Hotel Qaqortoq (habitació doble amb bany).

  Dia 8. Vall de les Mil Flors – Narsarsuaq

  A primera hora embarcarem en una zodiac de gran potència amb rumb cap Narsarsuaq on realitzarem el trekking de la Vall de les Mil Flors. Vol de tornada des de Groenlàndia a Islàndia (aeroport de Reykjavík) o a  Copenhagen.

   

  viatges independents groenlandia

  Aventura hotel. Nivell fàcil.
  Grups de 4 a 12 persones

  Localització  Dates d’estiu 2021

  8 dies de viatge, 7 nits a Groenlàndia

  Via Reykjavík i/o Copenhaguen

  Del 29 juny al 06 juliol

  Del 06 al 13 juliol

  Del 13 al 20 juliol

  Del 20 al 27 juliol

  Del 27 juliol al 03 agost
  (últimes places)

  Del 03 al 10 agost

  Sortides especials Aurores Boreals:
  Del 10 al 17 agost

  Del 17 al 24 agost

  Del 24 agost al 31 setembre

  Del 31 agost al 07 setembre

  Preus

  Opció 1

  2.950 € per viatjer
   • Des d’Islàndia (aeroport de Reykjavík)

   Opció 2

   3.250 € per viatjer
    • Des de Copenhage

   Suplement habitació individual: 355 €

   Els preus inclouen Assegurança de Viatge.

   Esl preus no inclouen taxes d’aeroports ni despeses d’emissió de vols.

   Nivell físic demanat

   Encara què totes les nits es dorm a hotel (a les zones menys habitades l’allotjament podrà variar a  guesthouse o cottage d’estàndar similar), es tracta d’un viatge d’aventura: més que un nivell físic especial, tot el que fa falta és tenir afinitat per la natura i l’aire lliure. El camí a Igaliko pot fer-se amb un tot-terreny contractat in situ (preu no inclós en el viatge).

   Fitxa tècnica del viatge

   Si vols conèixer tots els detalls del viatge (informació pel viatger, tràmits, recomanacions, equip, etc) sol·licita la Fitxa Tècnica del Viatge.

   Segueix-nos

   Back to Top