Tel 93 454 37 03/02 - groenlandia@viatgesindependents.cat

    El Millor de Groenlàndia, 15 dies

    Dues setmanes de contrastos en el viatge més complert que es pot fer al Sud de Groenlàndia: per una part visitarem ciutats i poblacions inuït allotjant-nos en alberg i, per altra, coneixerem la natura extrema de l’Àrtic gràcies a un sistema de campaments fixes compostos per confortables tendes d’alta muntanya allà on les comoditats són impensables… Trèkking sobre el gel als fronts glacials de Qaleraliq, aigües termals  d’Uunartoq i exploració al fiord Tasermiut, considerat una de les Deu Meravelles de l’Àrtic i fita mundial de l’escalada. Per poder arribar a aquests indrets perduts del món utilitzarem zodiacs de gran potència, la més eficaç i atractiva forma de sentir el sistema de fiords plens d’icebergs i fauna àrtica. Com a colofó, la darrera etapa del viatge estarà centrada a Qassiarsuk, la nostra base al Sud de Groenlàndia, on es va assentar Eric el Roig l’any 985. Des d’allà farem diferents activitats de dia com navegació en caiac entre icebergs, trèkking de muntanya amb vistes panoràmiques de l’infinit Inlandis o navegació fins a les entranyes de la glacera de Qooroq. Dues setmanes a Groenlàndia… per a tota la vida!

    intro-el-millor-groenlàndia

     

    Punts Forts del Viatge

    Campament Qaleraliq: confort a la vora d’un front glacial comparable al Perito Moreno de la Patagònia. Trèkking amb grampons sobre el gel.
    Exploració del remot i màgic fiord de Tasermiut, fita d’escaladors de tot el món per les seves pareds verticals superiors a les de Yosemite.
    Aurores Boreals (des de meitat d’Agost), aigües termals, poblacions i gastronomia Inuït, ruïnes vikingues, navegació entre icebergs.

    Diari del viatge

    mapa el millor groenlàndia

    Dia 1. (Opcional)

    Vol des d’Espanya a Islàndia (Aeroport Internacional de Keflavik). També és possible volar fins a Copenhagen.

    Dia 2. D’Islàndia al campament de Qaleraliq

    Vol Reykjavík – Narsarsuaq. Rebuda a l’aeroport pel nostre guia de parla castellana i visita a la nostra oficina on prendrem la jaqueta polar i una pràctica bossa Altus de muntanya. Allà deixarem consignat l’equipatge que no considerem necessari pel viatge. Després de baixar al port, embarcarem en una zodiac de gran capacitat que ens portarà entre els icebergs de l’Eriksfjord (fiord d’Eric el Roig) fins al nostre campament de Qaleraliq. El campament de Qaleraliq (Fletanes en inuït) està format per cúpules com les que s’utilitzen als campaments base d’alta muntanya. La majoria són cúpules dormitori, compartimentades i amb lliteres, i estan disposades al voltant d’una cúpula cuina i una gran cúpula central que fa funcions de menjador. El conjunt, plantat sobre una plataforma de sorra, ofereix una panoràmica privilegiada de l’amfiteatre format per tres enormes llengües glacials que baixen des de l’Inlandis o casquet polar de Groenlàndia fins el mar. Un cop allà, aviat reconeixerem el soroll de les esquerdes trencant-se en la llunyania o els sèracs caient en bloc al mar. Nit en cúpules d’alta muntanya.

    viatges a Groenlàndia, qaleraliq glaceres i icebergs

    Qaleraliq:cúpules com les que s’utilitzen als campaments base d’alta muntanya

     

    Dia 3. Panoràmica de l’Inlandis

    El matí a Qaleraliq sempre és especial i els més matiners tindran l’ocasió de veure grups de caribús passant per davant del campament. El dia comença amb un trèkking suau, ascendint primer al gran estany Tasersuatsiaq, dels més grans del Sud de Groenlàndia i conegut per la pesca de la truita. Després d’una aturada, seguirem fins una alçada de 400 metres. En aquest camí és cridaner el canvi de paisatge, de l’àrid desert a una zona d’extensa tundra on podrem recol·lectar nadius i bolets sota la vista de caribús, guineus i llebres àrtiques. Nit en cúpules d’alta muntanya.

    viatges a Groenlàndia, trèkking qaleraliq glaceres

     

    Dia 4. Mini trèkking sobre el gel

    Aquest dia utilitzarem la zodiac per navegar fins a l’extrem Est de la badia de Qaleraliq i, a continuació, fer un avistament de tots els front glacials des de prop. Navegarem en direcció Oest durant sis quilòmetres, fent algunes aturades (motor al ralentí) per poder escoltar els sorolls de la glacera a tir de pedra, un espectacle sols comparable al Perito Moreno de la Patagònia. Un cop feta aquesta peculiar travessa sota lel sèrac, desembarcarem a la platja i, seguint les instruccions del nostre guia Expert en Alta Muntanya, que acompanyarà al nostre guia de grup en aquesta jornada, ens equiparem per fer l’ascensió al gel… apta per a tothom! Arnès, corda, casc i grampons amb els quals poder avançar entre les esquerdes, sifons, coves, embornals i túnels de gel, amb distintes textures i milers de tons entre el blanc i el blau marí. Igualment, aprofitant alguna petita pared de gel localitzada a la zona (5 ó 6 metres d’alçada), els qui vulguin podran fer un petit bateig d’escalada en gel amb grampons i piolets en total seguretat. Nit en cúpules d’alta muntanya.

    viatges a Groenlàndia, glaceres a qaleraliq, icebergs

     

    Dia 5. Qaqortoq, capital del Sud de Groenlàndia

    La travessa entre Qaleraliq i Qaqortoq, d’unes dues hores de duració, és una de les més singulars del viatge: navegació sota els penya-segats del fiord Qaleraliq, enormes icebergs i arcs de gel del fiord Ikersuaq; finalment, un curiós laberint d’illes fins que de sobte apareix la bonica ciutat de Qaqortoq, d’uns tres mil habitants. Després d’allotjar-nos en el seu acollidor i modern hostel, tindrem temps per veure el port, el museu, l’església, les seves botigues d’artesania, la llotja del peix o el club de caiac tradicional. Realment és una ciutat agradable, igual que els motius tradicionals que adornen una trentena d’escultures en roca diseminades pels seus carrers principals. Al centre, prop del port i vora les boniques cases de principis del segle passat, s’hi troba l’única font de tot Groenlàndia. El sopar a Qaqortoq, habitualment en restaurant, no està inclós en el preu del viatge, però és posible utilitzar la cuina del hostel. Nit en hostel.

    Dia 6. Uunartoq, úniques aigües termals

    viatges a Groenlàndia, Qaqortoq i Uunartoq icebergs

    Després d’una aturada per repostar al poble balener d’Alluitsup Paa, seguirem ruta fins a  l’illa d’Uunartoq, on trobem les úniques aigües termals accessibles en tot Groenlàndia. Després de dinar i gaudir d’una agradable i llarg bany a les seves aigües termals mentres veiem els icebergs adornant el fiord, anirem donant un passeig fins a la cúpula de cuina instal·lada a Uunartoq, on farem el sopar. Nit en tendes.

    Dia 7. Tasiusaq, poble de llegenda

    Continuem la travessa en zodiac, ara en direcció sud i de nou entre congostos, icebergs i escarpades illes rocalloses, encara una zona de possible avistament de balenes. Després de repostar a Nanortalik, l’última ciutat del sud de Groenlàndia, ens internarem per la desembocadura del fiord Tasermiut per arribar a l’aïllat poble de Tasiusaq. Prova d’aquest aïllament  és la fam que fa un segle i mig van patir els seus habitants degut a un bloqueig total i persistent del fiord: van morir tots de fam. Avui, el petit Tasiusaq, repoblat als anys 30, és un pintoresc poble coronat per una muntanya de 1.500 metres que es dedica a la pesca. Després d’un descans a Tasiusaq iniciarem el fàcil trèkking que ens portarà fins a la granja de Saputit, connectada després amb l’estany Tasersuaq a través de l’antic sender que utilitzaven els pobladors de Tasiusaq per anar a pescar a l’estany. Finalment, després d’haver recorregut uns vuit quilòmetres en total, arribarem a la desmbocadura del riu Kuusuaq, molt petit, de prop de mig quilòmetre, però conegut per ser el millor riu de salmons al Sud de Groenlàndia. A Kussuaq, vora un dels pocs boscos de Groenlàndia (en realitat un plantació de coníferes), farem el campament en torn a un “tipi” (tenda-menjador). Nit en tendes.

    Dia 8. Mític Tasermiut

    viatges a Groenlàndia, caiac a tasermiut

    Després de l’esmorzar iniciarem el recorregut del fiord de Tasermiut, probablement la travessa més fascinadora que es pugui fer a lloms d’una zodiac veloç: seixanta quilòmetres, en poc més d’una hora, en els quals, un per un, anirem veient passar els gegantins “bigwall” del Sud de Groenlàndia, somni d’escaladors professionals: Ulamertorsuaq (1.830 metres), Nalumasortoq (2.051 metres) i Ketil (2.010 metres). Per coronar la que es considera com una de les Deu Meravelles de l’Àrtic (segons la Lonely Planet) sols ens queda posar motors al ralentí i arribar al Front Glacial de Tasermiut, situat al fons del fiord; en tan sols 3 quilòmetres de distància, el gel perpetu de l’Inlandis descendeix 1.400 metres de desnivell formant una salvatge cascada de gel de dimensions inimaginables. Després d’una estona de contemplació d’aquesta veritable glacera penjant ens dirigirem cap al nostre campament fixe situat a la zona de “l’Ula”, on, amb tota probabilitat, coincidirem amb alguna cordada d’escaladors arribats des de qualsevol part del món. Nit en tendes.

    Dia 9. Trèkking del Nalu

    Són unes tres hores d’ascens mantingut des del campament, seguint un fàcil sender envoltats de vegetació, fins que arribarem al circ on neix el Nalumasortoq. Amb una forma perfecta de llibre obert, vertical fins a l’extrem (alguns trams de pared estan extraplomats), el Nalu, amb els seus 2.051 metres, és la pared més alta del Tasermiut. Des del mateix circ, mentres fem el picnic, podrem observar també la cara sud del Ketil (enorme piràmide de granit de 2.010 metres, conegut a l’alpinisme espanyol per la Via Catalana oberta l’any 1984) i la cara nord de l’Ula. Per la tarda, de tornada al campament, podrem recollir musclos a les roques del fiord, que units als nadius salvatges que haurem recol·lectat durant el trèkking seran un excel·lent aperitiu i postre pel sopar. Nit en tendes.

    Dia 10. Trèkking de l’Ula

    viatges a Groenlàndia, trèkking a tasermiut, ula-nalu

    El camí des del campament és més curt que el del Nalu però amb una mica més de pendent. El grup avançarà fins a una plataforma que queda a prop de la pared de l’Ulamertorsuaq, on es prendrà el picnic, i els qui vulguin pujaran un últim tram amb més desnivell per a tocar la pared. Amb la seva increïble placa vertical de granit, superior que la del Captità de Yosemite, l’Ula, de 1.830 metres, és considerat el millor “bigwall” de l’Àrtic i una de les deu millors pareds d’escalada del món. Per la tarda, abans de fer el sopar, toca nova recol·lecció de musclos… estaven tan bons! Nit en tendes.

    Dia 11. Nanortalik

    Pel martí toca acomiadar-se d’aquest territori màgic i embarcar-nos per a tornar a la civilització. En llengua inuït, Nanortalik vol dir “lloc on n’hi han ossos polars”… però, certament, això va ser fa temps. Avui en dia Nanortalik, amb els seus 2.300 habitants, és la segona ciutat més gran del Sud de Groenlàndia per darrere de Qaqortoq. Després d’allotjar-nos a la nostra casa-alberg, podrem donar una volta entre les senzilles però boniques cases de colors de la ciutat, fer alguna compra,visitar el mercat, la interessant església de fusta o prendre una cervesa. En tot cas, no pot faltar una visita al Museu de la Cultura Inuït, probablement el millor i més complert de Groenlàndia, on pots passar hores veient les seves diferents seccions: reconstruccions de cases originals, museu del caiac i pesca, festes i tradicions, vestits, mites esquimals… no n’hi ha fi! El sopar a Nanortalik, habitualment en restaurant, no està inclós al preu del viatge però, en tot cas, és possible utilitzar la cuina de la nostra casa-alberg. Nit en casa -alberg.

    Dia 12. Narsaq

    El viatge des de Nanortalik fins a Narsaq es farà en vaixell, passant per algunes zones de mar obert on de nou és possible l’avistament de balenes. Un cop a Narsaq, tercera ciutat del Sud de Groenlàndia amb uns 1.700 habitants, tindrem temps lliure per visitar el museu o la llotja de peix on, entre salmons, bacallà i peix vermell, destaquen els enormes exemplars de peix llop, un deliciós, encara que lleig monstre semi abisal ambcàrrega elèctrica a la dentadura. El sopar a Narsaq, habitualment a restaurant, no està inclós al preu del viatger però, en tot cas, és possible utilitzar la cuina de la nostra casa-alberg. Nit en casa-alberg.

    Dia 13. Igaliko (Gardar) i Qooroq

    viatges a Groenlàndia, trèkking a igaliko i qooroq icebergs

    Pel matí prendrem la zodiac rumb a Itilleq, un petit embarcador protegit per una badia a la riba Est de l’Eriksfjord, a uns quaranta minuts de Narsaq. Des d’allà, un trèkking fàcil per no dir un passeig, ens portarà pel “Sender dels Reis” fins a Igaliko, un bonic poblet envoltat de verd en contrast amb el blanc dels icebergs aturats a la platja, on s’hi troben les ruïnes de Gardar, capital religiosa de Groenlàndia a l’era vikinga. Després de menjar al tranquil Igaliko retornarem a Itilleq, on embarcarem de nou per anar a la nostra base a Qassiarsuk. En aquest tram ens espera una nova sorpresa: navegació fins a la glacera del Qooroq, una de les més actives de tot el Sud de Groenlàndia, fins que el caos d’icebergs i plaques de gel faci impossible continuar amb la navegació. Després d’uns minuts en aquest laberint natural, envoltats de gel per totes parts, tornarem rumb cap a Qassiarsuk. Nit al Leif Eriksson Hostel.

    Dia 14 Caiac (opcional) a Tasiusaq, la Badia dels Icebergs

    Tasiusaq és un conjunt de petites granges disposades al costat d’una petita badia, a l’altre costat de la península de Narsaq. Per arribar fins allà farem un bonic i suau trèkking de dues hores, seguint el curs d’un torrent entre estany i petits congostos fins que, al superar un coll, tenim davant nostre tota la majestuositat del fiord Sermilik, sempre ple d’icebergs procedents de la glacera d’Eqalorutsit. Un cop a la badia, després de prendre el picnic vora una “iurta” on ens esperen els caiacs, començarem la silenciosa navegació entre el gel. Es tracta d’una excursió opcional (85 €, mínim dues persones) i podrem decidir allà mateix si ens apuntem o no. Són un parell d’hores de fàcil travessa entre icebergs que passen del blau profund al blanc més immacultat, a bord de caiacs dobles molt estables (no es necessari experiència prèvia en caiac) i sempre sota la supervisió del nostre Guia de Caiac.  L’experiència diu que tot el grup s’apunta i que també tothom afirma haver fet “la millor despesa de la seva vida!”.

    caiac a Groenlàndia, Tasiusaq icebergs

    Un cop de nou a Qassiarsuk, visita a les Ruïnesde Brattahlid (nom de l’antic assentament viking a l’actual Qassiarsuk). En unes dues hores comprendrem cóm va ser l’arribada del desterrat Eric el Roig a Groenlàndia, per què la va anomenar “la terra verda” i va fundar la primera església cristiana del continent americà, cóm era la vida dels vikings i, fonamentalment, cóm, després de segles de convivència amb els inuït locals, aquests últims van sapiguer adaptar-se millor a un refredament progressiu del clima: les seves cases, molt petites, resultaven molt més efectives contra el fred que les còmodes i amples cases vikingues. Les reconstruccions d’aquestes cases aïllades amb la torba al damunt són extraordinàries. Sopar i nit al Leif Eriksson Hostel.

    Dia 15. A la Vall de les Mil Flors

    Pel matí, després de creuar l’Eriksfjord fins a Narsarsuaq (deu minuts en embarcació semi-rígida), una furgoneta ens portarà fins a l’inici del trèkking de la Vall de les Mil Flors. Es tracta d’una vall formada pel retrocès de la glacera Kiattut i per on passa el riu de Narsarsuaq. L’ascensió és fàcil i mantinguda, excepte un tram curt de més pendent, entre la vegetació i boniques vistes. De seguida estarem a dalt i, per sorpresa, apareixerà la vista de la glacera Kiattut als nostres peus. Després d’una aturada pel picnic podrem descendir fins a la mateixa glacera i, en funció de cóm vagi el ritme del dia, posar els peus sobre el gel mil·lenari abans de retornar a Qassiarsuk. El sopar d’aquesta darrera nit a Groenlàndia és “tradicional”, on podrem provar alguns dels més rics plats inuït. Nit al Leif Eriksson Hostel.

    caiac a Groenlàndia, qassiarsuk i brattahlid

    Dia 16. Aeroport de Narsarsuaq

    Pel matí creuarem l’Eriksfjord fins a Narsarsuaq. Després de facturar a l’aeroport hi haurà temps per visitar el Museu de la Base Americana de la Segona Guerra Mundial, un curiós retrocès en el temps ja que la base sencera es troba tal qual com fa setanta anys.

    Vol de tornada de Groenlàndia a Islàndia (aeroport de Reykjavík) o a Copenhague.

    Dia 17 (opcional)

    Vol des d’Islàndia (aeroport internacional de Keflavik) o des de Copenhague a Espanya.

    viatges independents groenlandia

    Viatge d’Aventura. Nivell mitjà.
    Grups de 8 a 12 persones.

     

    Localització



    Dates d’estiu 2021

    15 dies de viatge, 14 nits a Groenlàndia*
    *(Compte! Aquestes són les dates de sortida i arribada des d’Islàndia: afegir dos dies més per a sortides i arribades des d’Espanya).

    Sortides des de Copenhaguen i/o Reykjavík

    Julio

    Del 29 juny al 13 juliol

    Del 13 al 27 juliol

    Agost

    Del 03 al 17 agost

    Del 17 al 31 agost

    Setembre

    Del 24 agost al 07 setembre

    Preus

    Opció 1

    2.595 € per viatjer

    Opció 2

    2.895 € per viatjer
      • Des de Copenhage.

    Opció 3

    3.195 €* per viatjer
      • Des d’Espanya. (Barcelona, Madrid o Alacant, segons disponibilitat).

    * Preu inclou vols des de Barcelona/Madrid/Alacant (segons disponibilitat)

    Els preus inclouen Assegurança de Viatge.

    Esl preus no inclouen taxes d’aeroports ni despeses d’emissió de vols.

    Nivell físic demanat

    Es tracta d’un viatge llarg i de descoberta, amb diverses etapes plenes de natura que demanen dormir en tenda i prescindir d’algunes comoditats.  Els dies de trèkkings són suaus i accessibles per a tothom, amb una motxilla lleugera pel dia i d’unes tres o quatre hores de marxa efectiva, sent la més llarga de cinc hores. Bàsicament fa falta un cert esperit d’aventura i gust pel senderisme a l’aire lliure.

    Fitxa tècnica del viatge

    Si vols conèixer tots els detalls del viatge (informació pel viatger, tràmits, recomanacions, equip, etc) sol·licita la Fitxa Tècnica del Viatge.

    Segueix-nos

     

    Back to Top