Tel 93 454 37 03/02 - groenlandia@viatgesindependents.cat

  Caiac i Trèkking en glacera, 8 dies

  Caiac i Trèkking Glacial, o 100 quilòmetres de caiac en navegació autònoma per una ruta inèdita al Sud de Groenlàndia: fiords entre congostos de roca, enormes icebergs arribats des de la banquisa exterior i icebergs blaus procedents de glaceres de milions d’anys, visita als fronts glacials de Qaleraliq, rens, foques… Gràcies a l’estabilitat dels nostres caiacs dobles, no fa falta tenir experiència prèvia en caiac per gaudir de l’exploració entre fiords sense que cap motor trenqui el silenci, o poder muntar campament en paratges inaccessibles. Com a premi, ascendirem fins els contraforts del plateau del mític Inlandis, segona glacera més gran del món… Buscaves una setmana d’acció a l’Àrtic

  caiac a Groenlàndia 8 dies, icebergs

  Punts forts del viatge

  Caiac entre icebergs fins arribar als fronts glacials de Qaleraliq, el Perito Moreno de l’Àrtic.
  Trèkking a sobre d’una llengua glacial fins a les morrenes i illes de roca (nunataaqs) que donen pas al plateau infinit de l’Inlandis.
  Conèixer el dia interminable (fins a meitat de Juliol) o veure aurores boreals (des de meitat d’Agost).

  Diari del Viatge

  caiac a Groenlàndia 8 dies mapa i trèkking

  Dia 1 (Opcional)

  Avió d’Espanya a Keflavik (aeroport internacional d’Islàndia) o a Copenhague.

  Dia 2 Vol a Groenlàndia

  Vol de tres hores des de Reykjavík o des de Copenhague a Narsarsuaq (Groenlàndia) amb vistes impressionants de la banquisa caòtica o les gegantines llengües glacials de Kap Farvel… El Meu regne per anar en finestreta! Benvinguda a l’aeroport pel nostre guia de parla castellana i trasllat al port de Narsarsuaq. Travessa d’una hora en zodiac de gran potència fins a la ciutat de Narsaq, el nostre últim contacte amb la civilització fins a d’aquí una setmana. Un cop instal·lats a la nostra casa alberg, ens desplaçarem fins al nostre magatzem de caiac per preparar l’equip: distribució de pales, roba i accessoris de navegació. Si les condicions ho permeten, farem un primer contacte amb l’aigua per familiaritzar-nos amb l’ús del timó. Nit en casa alberg.

  caiac a Groenlàndia 8 dies glaceres i narsaq

  De l’avió a Narsaq per preparar l’equip

  Dia 3 Caiac contra el gel

  Començarem la travessa a lo gran: creuament del fiord d’Ikersuaq direcció Est, cap a l’illa de Qingaarsuup (Illa de la Orella per a nosaltres, ja que a algú se li va ocòrrer que semblava una orella en el mapa), entre els enormes icebergs que constantment despren la glacera Eqalorutsit… entre tants noms rars coneixerem a més d’una foca sorpresa pels nostres silenciosos caiacs. Són uns dotze quilòmetres fins a situar-nos a l’abric de l’Illa de Niacornap i altres cinc costejant abans d’arribar a la nostra primera fita, un antic assentament viking i bona zona de pesca (salmó i bacallà) on fixarem el campament. Nit en tendes.

  caiac a Groenlàndia 8 dies illa Qingaarsuup i icebergs

  Illa Qingaarsuup: primera nit d’expedició

  Dia 4 Primer front glacial

  Protegits per un entramat de canals entre petites illes i penínsules, l’avanç d’avui serà quasi el doble de llarg que la vigilia però amb tres descansos en terra abans d’arribar al front glacial de Naajaat Sermiat. Estem tocant la glacera interior de Groenlàndia per primer cop, el mític Inlandis, i al seu costat muntarem les tendes. En una jornada de natura extrema haurem recorregut la totalitat del fiord Maniitsup Tunua. Nit en tendes.

  caiac a Groenlàndia 8 dies icebergs al fiord Maniitsup Tunua

  Icebergs al fiord Maniitsup Tunua i foto… de grup!

  Dia 5 Rumb a Qaleraliq

  caiac a Groenlàndia, 8 dies qaleraliq glaceres

  Per la riba est del fiord Qaleraliq

  Remant en direcció sud des de bon matí, ràpidament ens veurem encaixats entre dues illes grans, una d’elles anomenada dels Caribús per la presència habitual d’aquests animals. El primer descans, després d’una bona palejada de dotze quilòmetres, serà just abans de creuar aquest canal i prendre rumb nord-oest pel fiord de Qaleraliq (que traduim com Fletanes). Navegarem costejant sota penya-segats uns set quilòmetres i, just abans d’arribar a les tres llengües glacials que composen el front de Qaleraliq, creuarem el fiord per muntar les tendes a la platja que queda al davant d’aquest colossal amfiteatre que despenja de l’Inlandis. En aquestes alçades ja ens estarem acostumant als trons sords que produeix el trencament del gel, ja sigui dintre de les esquerdes de la glacera o als sèracs que es depengen sobre el mar… qué petit sóc al meu caiac! Després d’un descans, farem un trèkking ascendint fins a l’estany Tasersuatsiaq, on el pescador trobarà truites i l’observador una visió privilegiada de l’infinit Inlandis o gel interior de Groenlàndia. Nit en tendes.

  caiac a Groenlàndia, 8 dies trèkking a qaleraliq glaceres

  Fronts glacials de Qaleraliq vistos des de l’estany Tasersuatsiaq

  Dia 6 Ascens a l’Inlandis

  Després d’esmorzar i desmuntar les tendes navegarem fins el final del fiord (4 km), on desembarcarem per internar-nos al gel perpetu de l’Inlandis. Es tracta d’una hora i mitja d’ascens per l’última llengua glacial, avistant les grans esquerdes transversals, mentre ens apropem a la gran morrena (barreja de gel i sediments) que dóna pas als 2.500 quilòmetres de plateau gelat. Aquesta és la porta d’accés a l’Inlandis que va utilitzar Ramón Larramendi en la seva travessa Sud-Nord en trineu propulsat amb cometa l’any 2001 i, definitivament, un trèkking dels que no s’obliden. Per la tarda tornarem a navegar, aquest cop passant per davant dels tres fronts glacials en direcció cap a l’illa dels Caribús, on muntarem campament després d’haver remat uns deu quilòmetres. Nit en tendes.

  caiac a Groenlàndia, 8 dies trèkking sobre el gel i glaceres

  Avançant entre les esquerdes abans de dirigir-nos cap a l’illa dels caribús

  caiac a Groenlàndia, 8 dies viatge illa caribues trèkking

  Dia 7 Ikersuaq Fjord

  Ens separen uns 25 quilòmetres i dues aturades de descans abans d’arribar a l’Illa de la Orella (Qingaarsuup al mapa), on plantarem el nostre primer campament i on haurem d’arribar avui. Per això, després de creuar l’illa de Maniitsoq (que significa terreny abrupte) prendrem una nova ruta pel grann fiord d’Ikersuaq direcció nord-est, afrontant de nou els colossals icebergs i arcs de gel procedents de la glacera Eqalorutsit… atents a les ordres del guia! Nit en tendes.

  caiac a Groenlàndia, 8 dies icebergs i glaceres

  Ell ens guia!

  Dia 8 Tutturooq i Narsaq

  Comencem aquesta darrera jornada amb els vuit quilòmetres de creuament en diagonal del fiord Ikersuaq en direcció a la gran illa de Tuttutooq, on refugiats a la badia de Stephensens visitarem les ruïnes esquimals de Manitsuarsuk (assentament de pescadors i caçadors, amb vida fins el segle XVIII). Després de menjar enfilarem directes cap a Narsaq, el nostre punt de sortida, on podrem fer algunes compres o visitar el museu, la llotja de pesca, l’església, etc, abans de gaudir del confort de la nostra casa alberg. El sopar d’aquesta darrera nit a Narsaq, habitualment a restaurant, no és inclós al preu del viatge però, per descomptat, sí és possible utilitzar la cuina de la casa. Nit en casa alberg.

  caiac a Groenlàndia, 8 dies illa tuttuutoq, narsqaq

  Arribant a l’illa Tuttutooq

  Dia 9 Vol a Islàndia o a Copenhague

  Pel matí predrem la zodiac cap a Narsarsuaq, on després de facturar a l’aeroport podrem visitar el museu de la Base Americana present allà durant la Segona Guerra Mundial. També existeix la possibilitat de contractar una visita en vaixell a la glacera de Qooroq, una de les més actives de Groenlàndia, amb més de 200.000 tones de gel expulsades al dia. Més informació sobre aquesta opció a la Fitxa del Viatge. Vol des de Narsarsuaq fins a Reykjavík o a Copenhague.

  Dia 10 (opcional)

  Vol des de Keflavík (aeroport internacional d’Islàndia) o des de Copenhague a Espanya.

  viatges independents groenlandia

  Viatge d’Expedició. Nivell mitjà.
  Grups de 4 a 12 persones.

   

  Localització  Dates Estiu 2021

  8 dies de viatge, 7 nits a Groenlàndia*

  Sortides via Reykjavík i/o Copenhaguen:

  Juny

  Del 29 juny al 06 juliol

  Julio
  Del 06 al 13 juliol

  Del 13 al 20 juliol

  Del 20 al 27 juliol

  Del 27 al al 03 agost

  Agost

  Del 03 al 10 agost

  Sortides Especials Aurores Boreals
  Del 10 al 17 agost

  Del 17 al 24 agost

  Del 24 al 31 agost

  Del 31 agost al 07 setembre

  Sortides via Reykjavík:

  Del 07 al 14 setembre

  *(Compte! Aquestes són les dates de sortida i arribada des d’Islàndia/Copenhague: afegir dos dies més per a sortides i arribades des d’Espanya).

  Preus

  Opció 1

  1.995 € per viatger

  Opció 2

  2.295 € per viatger

  Opció 3

  2.495 €* per viatger

  * En vols des d’Espanya

  Els preus inclouen Assegurança de Viatge.

  Esl preus no inclouen taxes d’aeroports ni despeses d’emissió de vols.

  Nivell físic demanat

  Atès que anem a navegar en una zona d’aigües clamades i també atès a l’estabilitat dels nostres caiacs dobles, no és imprescindible (encara que sí aconsellable) tenir experiència prèvia en caiac. No obstant, atès que el ritme de travessa és més esportiu que en d’altres expedicions, fa falta una bona condició física, tant com estar mentalitzats de l’esforc a realitzar.

  Fitxa tècnica del viatge

  Si vols conèixer tots els detalls del viatge (informació pel viatger, tràmits, recomanacions, equip, etc) sol·licita la Fitxa Tècnica del Viatge.

  Compartir

  Back to Top