Tel 93 454 37 03/02 - groenlandia@viatgesindependents.cat

  Caiac i Trèkking en glacera, 15 dies

  Prop de 170 quilòmetres de caiac en total autonomia gràcies a un sistema de depòsits de menjar, endinsant-nos en un laberint d’illes i braços de terra salvatge i pràcticament inexplorat en una primera fase, per avançar després cap els fronts glacials de Qaleraliq, amfiteatre sols comparable al Perito Moreno de la Patagònia. Des d’allà, ascendirem fins a les rodalies del plateau del mític Inlandis, la segona glacera més gran del món, on farem nit vora el gel. La navegació en caiac, accessible per inexperts gràcies a l’estabilitat dels nostres caiacs dobles, és el millor mitjà per explorar aquesta darrera natura sense un motor que trenqui el silenci: petits icebergs blaus o gegantins arcs de gel a punt de col·lapsar, possible avistament de foques, rens, llebre àrtica… Dues setmanes apartats del món!

  caiac a Groenlàndia, 15 dies, icebergs

  Punts Forts del Viatge

  Navegació autònoma entre icebergs fins arribar als fronts glacials de Qaleraliq, el Perito Moreno de l’Àrtic.
  Trèkking sobre una llengua glacial i nit vora el gel perpetu de l’Inlandis, segona glacera del món després de la glacera de l’Antàrtida.
  Conèixer les 24 hores de llum solar (fins a meitat de Juliol) o veure aurores boreals (des de meitat d’Agost).

   

  Diari del viatge

  caiac a Groenlàndia, 15 dies mapa

  Dia 1 (Opcional)

  Avió d’Espanya a Keflavík (aeroport internacional d’Islàndia) o a Copenhaguen (Dinamarca).

  Dia 2 Groenlàndia: Narsaq, punt de partida

  Vol de tres hores des de Reykjavík o des de Copenhague a Narsarsuaq (Groenlàndia) amb vistes impressionants de les llengües glacials de Kap Farvel i l’enorme banquisa del sud de Groenlàndia… Estem a l’Àrtic! Benvinguda a l’aeroport, presentació del nostre guia de parla castellana i trasllat al port de Narsarsuaq. Travessa d’una hora en una potent zodiac fins a la ciutat de Narsaq, el nostre darrer contacte amb la civilització durant les properes dues setmanes. Un cop instal·lats a la nostra casa alberg, ens desplaçarem fins el magatzem de material per preparar l’equip: distribució de caiacs, pales, roba i accessoris de navegació abans de fer un primer contacte amb l’aigua. Nit en casa alberg.

  Dies 3, 4 i 5 Tuttutooq Island

  caiac a Groenlàndia, 15 dies icebergs a narsaq

  Comencem la travessa creuant el gran fiord de Narsaq entre enormes icebergs, rumb sud-oest, cap a l’illa de Tuttutooq. Es  tracta d’un relleu de cotes baixes amb cascades que cauen al mar i presència habitual de foques. Avançarem en paral·lel a la costa, realitzant alguns trèkkings i sempre protegits per illes paral·leles fins arribar a la Cabana d’Ujaraq, solitari pescador local. En funció de la meteo i de cóm vagi l’evolució del viatge fins aquell dia, el guia decidirà si circumnavegar l’illa de Tuttutooq sencera o prendre una “drecera” cap el fiord de Qaleraliq: aquí transportem els nostres caiacs per un istme de terra durant uns 400 metres i quedem just al davant del fiord que ens portarà directament als fronts glacials de Fletanes (que és el que Qaleraliq significa). Nit en tendes.

  caiac a Groenlàndia, 15 dies icebergs blau, glaceres

  Iceberg blau, això és!

  Dies 6 i 7 Zona del Torsukattak fjord

  Abans de res s’ha de creuar l’ample fiord Ikerssuaq, sovint ple de gel i amb sort concorregut per balenes. Si hem circumnavegat sencera l’illa de Tuttutooq, seran dos dies costejant l’Ikerssuaq rumb nord-est per una zona inèdita en caiac fins el moment, apropant-nos a la desembocadura i lles del fiord Torsukattak fins a situar-nos a l’alçada del Fiord Qaleraliq. Nit en tendes.

  Dia 8 Rumb a Qaleraliq

  caiac a Groenlàndia, 15 dies qaleraliq icebergs

  Són uns quinze quilòmetres de preciosa travessa sota penya-segats abans d’arrivar als tres gegantins Fronts Glacials de Qaleraliq, porta d’accés a l’Inlandis que va utilitzar Ramón Larramendi en la seva travessa Sud-Nord en trineu propulsat amb cometa l’any 2001. No fa falta dir que l’espectacle, vist i sentit des del nostre silenciós caiac, és impressionant… Encara desconcertats per l’estrèpit intermitent dels sèracs esquerdant-se i desplomant-se sobre el mar, muntarem les tendes a una platja de sorra. Després d’un descans, farem un trèkking ascendint fins a l’estany  de Tasersuatsiaq, on trobarem una visió privilegiada de l’infinit Inlandis o casquet polar de Groenlàndia. Estem a una zona de rens, guineus i llebre àrtica. Nit en tendes.

  Dies 9 i 10 Nit al gel

  caiac a Groenlàndia, 15 dies qaleraliq trèkking sobre el gel

  Després de desmuntar les tendes navegarem fins el final del fiord (4 km), on desembarcarem per endinsar-nos al gel perpetu de l’Inlandis. Es tracta d’unes quatre hores d’ascens mantingut, avsitant les grans esquerdes transversals, mentre ens apropem a la gran morrena (barreja  de gel i sediments) que caldrà superar atents a les indicacions del nostre guia abans d’arrivar al Nunatak (illa de roca en mig del gel). En aquest nunatak trobarem un depòsit amb tendes i material que utilitzarem per passar la nit a la vora del gel de l’Inlandis, cosa que quasi ningú ha fet. Al matí següent, després de desmuntar les tendes, seguirem ascendint pel gel fins a on el grup, per no dir el guia, consideri oportú. Estarem pràcticament a sobre del plateau de l’Inlandis. La tornada ens portarà fins als nostres caiacs, on muntarem campament per aquesta nit. Nit en tendes.

  caiac a Groenlàndia, 15 dies qaleraliq glaceres i icebergs

  Dia 11 Fronts Glacials

  En una jornada còmoda (i també la més espectacular), recorrerem en caiac tot el conjunt dels fronts glacials de Qaleraliq per, després, muntar campament a la vora del’illa dels Caribús. Nit en tendes.

  Dia 12 Glacera Naajaat Sermiat… No limits!

  Una cop “desfet” el camí del Fiord de Qaleraliq, començarem a navegar direcció nord-est, circumnavegant l’illa d’Akuliaruseq (també anomenada dels Caribús per la presència habitual d’aquests animals) per visitar els dos fronts glacials de Naajaat Sermiat. Es tracta de la jornada amb més recorregut del viatge però, a aquestes alçades, el múscul del grup estarà en el seu moment òptim…  No limits! Nit en tendes

  Dia 13 Qingaarsuup o Illa de la Orella

   

  Avui avançarem cap a l’Illa de la Orella, el nostre penúnltim objectiu. Acamparem a la vora d’una cabana i farem una pujada per tenir una visió privilegiada de l’Inlandis i bona part de l’itinerari recorregut durant els dies previs. A aquestes alçades serem ja experts pescadors de salmons i recolectors habituals de bolets i  nadius salvatges (a partir d’Agost) gustosos i rics en vitamina C. Nit en tendes.

  Dia 14 Tutturooq i Narsaq

  En el nostre últim dia de  caiac sortejarem els icebergs del Ikersuaq en direcció a la nostra coneguda illa de Tuttutooq, en concret a la badia de Stephensens, on desembarcarem per veure les ruïnes esquimals de Manitsuarsuk (assentament de pescadors i caçadors, amb vida fins el segle XVIII). Després de menjar creuarem fins a Narsaq, el nostre punt de sortida, on la civilització ens resultarà exòtica. Nit en casa alberg.

  Dia 15 Qassiarsuk, ruïnes de Brattahlid

  Després de passar el matí a Narsaq (botigues, museu Inuït, llotja de caça i pesca) ens desplaçarem en zodiac fins el petit poblat de Qassiarsuk, on farem una visita guiada a les ruïnes vikingues de Brattahlid (actual Qassiarsuk), coneixent la història de la llegenda a Groenlàndia d’Erik el Roig, desterrat d’Islàndia l’any 985 per obscurs ajustament de comptes, o el viatge del seu fill Leif a Vinland (Canadà) l’any 1000. Especial interès tenen les reconstruccions d’una casa vikinga (espaiosa però freda) i una altre esquimal (petita però “calent”), transportant-nos en el temps fins a les duríssimes condicions de vida d’aquella gent i que definitivament ens mostra cóm els inuït van sapiguer adaptar-se millor a un refredament progressiu del clima. El sopar al hostel és “tradicional Inuït”, amb degustació d’alguns dels plats típics groenlandesos com balena o foca, entre d’altres. Nit al Leif Eriksson Hostel o al hostel de Tasiusaq (transfer en tot-terreny).

  caiac a Groenlàndia, 15 dies qassiarsuk, brattahlid

  Dia 16: Aeroport de Narsarsuaq

  Pel matí creuarem en zodiac l’Eriksfjord en direcció a l’aeroport de Narsarsuaq. Us recomanem visitar el Museu de la Base Americana, intacta des de la Segona Guerra Mundial.

  També és possible participar en algunes excursions opcionals: visita en vaixell a la glacera de Qooroq (quatre persones com a mínim). Més informació a la Fitxa Tècnica.

  Vol a Reykjavík o a Copenhague.

  Dia 17 (opcional)

  Vol des d’Islàndia o Copenhagen a Espanya.

  viatges independents groenlandia

  Viatge d’Expedició. Nivell mitjà.
  Grups de 6 a 12 persones.

  Localització  Dates d’estiu 2021

  15 dies de viatge, 14 nits a Groenlàndia*
  *(Compte! Aquestes són les dates de sortida i arribada des d’Islàndia/Copenhague: afegir dos dies més per a sortides i arribades des d’Espanya).

  Sortides via Reykjavík i/o Copenhaguen:

  Del 13 al 27 juliol

  Del 31 juliol al 14 agost

  Agost:
  Sortides Especial Aurores Boreals

  Del 14 al 28 agost

  Sortida via Reykjavík:

  Del 28 agost al 11 setembre

  Preus

  Opció 1

  2.195 € per viatjer

  Opció 2

  2.495 € per viatjer
   • Des de Copenhage.

  Opció 3

  2.695 €* per viatjer
   • Des d’Espanya. (Barcelona, Madrid o Alacant, segons disponibilitat).

  * En vols des d’Espanya.

  Els preus inclouen Assegurança de Viatge.

  Esl preus no inclouen taxes d’aeroports ni despeses d’emissió de vols.

  Nivell físic demanat

  Atès que anem a navegar en una zona d’aigües calmades i també atès a l’estabilitat dels nostres caiacs dobles, no és imprescindible (encara  que sí aconsellable) tenir experiència prèvia en caiac. El ritme de travessa és moderat i  no es necessària una forma física especial.

  Fitxa tècnica del viatge

  Si vols conèixer tots els detalls del viatge (informació pel viatger, tràmits, recomanacions, equip, etc) sol·licita la Fitxa Tècnica del Viatge.

  Segueix-nos

  Back to Top