Tel 93 454 37 03/02 - groenlandia@viatgesindependents.cat

  Multiaventura en Caiac, Bici i Trèkking, 12 dies

  Anem a fer servir mitjans mecànics molt silenciosos en aquesta expedició: sabatilles de trèkking, pales de caiac i pedals de bicicleta de muntanya, a fi de reduir les distàncies que imposen els fiords del sud de Groenlàndia sense que cap motor distorsioni el contacte amb aquesta natura verge: glaceres a vol d’ocell a les muntanyes de Mellem, icebergs arran d’aigua al fiord Sermilik i recorreguts de costa a lloms de bicicleta per les granges de l’Eriksfjord… Not Ironman but Iceman!

  caiac, bici i trèkking a Groenlàndia

  Punts forts del viatge

  Caiac entre icebergs accessibles per a tothom i panoràmiques del gegantí front glacial Eqalorutsit.
  Trèkking amb visió de llengues glacials i bici en un entorn de granges perdudes entre fiords.
  Conèixer les 24 hores de llum (durant Juny i Juliol) o veure aurores boreals (des de meitat d’Agost).

   

  Diari del Viatge

  caiac, bici i trèkking a Groenlàndia mapa

  Dia 1. (opcional)

  Vol des d’Espanya a Keflavík (aeroport internacional d’Islàndia). Nit en habitació per quatre persones en hostal cèntric i acollidor de Reykjavik.

  Dia 2 Islàndia – Groenlàndia – Qorooq

  Vol de tres hores des de Reykjavík a Narsarsuaq (Groenlàndia). Encara a l’avió, la vista de la gegantina i caòtica banquisa del Sud de Groenlàndia quaranta minuts abans de l’aterratge és una immillorable posta en escena… ¡L’Àrtic! Rebuda a l’aeroport pel nostre guia de parla en castellà i, desprès d’instalar-nos a l’hostal de Narsarsuaq, transfer al port per navegar en una potent zodiac fins a les immediacions de la glacera de Qooroq, endinsant-nos en un laberint d’icebergs i plaques de gel fins a  on el caos ens deixi avançar més… ¡Atrapats al gel quan feia 24 hores estàvem en màniga curta! Nit a l’alberg de Narsarsuaq.

  caiac, bici i trèkking a Groenlàndia, Qooroq icebergs

  En vaixell al Qooroq, fins a on el gel ens deixi

  Dia 3 Cabana de Mellem

  Pel matí, deixarem l’equipatge que no considerem necessari pel trèkking a la nostra oficina de Narsarsuaq i comencem a ascendir cap a les muntanyes del “Mellem Land” a través de la Vall de les Mil Flors. Després de dues hores de marxa entre rierols i vegetació, apareixerà per sorpresa la glacera Kiattut als nostres peus: un breu descens i podrem apropar-nos fins a trepitjar el seu gel de milions d’anys. Per la tarda, avancem fins a una petita cabana, refugi de caçadors, on instal·larem el campament per a dues nits. Nit en tendes a la vora de la cabana de Mellem.

  caiac, bici i trèkking a Groenlàndia, Vall de les Mil Flors, glaceres

  Vall de les Mil Flors i descens per a tocar la glacera Kiattuut. Foto de Pablo Font

  Dia 4 Immens Qooroq

  Ja en alçada, en aquest dia ens aproximem amb comoditat a través d’una zona d’estanys fins al balcó del Qooroq, on ens espera una de les panoràmiques més impressionants del Sud de Groenlàndia: el front glacial del Qooroq, que amb més de 200.000 tones de  gel que expulsa al dia, és un dels més actius de Groenlàndia, a vol d’ocell. Nit en tendes a la vora de la cabana de Mellem.

  caiac, bici i trèkking a Groenlàndia, la glacera de Qooroq, mellem

  La glacera de Qooroq perduda a l’Inlandis

  Dia 5 Panoràmica de l’Inlandis

  De tornada a Narsarsuaq per una ruta diferent, amb curiosos estanys encaixonats entre congostos, aprofitarem per fer la cota més alta del Mellem Land i gaudir així d’una de les més exclusives vistes del sud de Groenlàndia: de fons en l’infinit de l’Inlandis o casquet polar de Groenlàndia i, sota els nostres peus, dues llengues glacials discorren entre nunataaqs (illes de roca emergint del gel). Per últim, a la nostra esquena, el laberint de fiords per on ens mourem (bici i caiac) en els propers dies. Nit en alberg de Narsarsuaq.

  Dia 6 En bici a Qassiarsuk

  caiac, bici i trèkking a Groenlàndia, qassiarsuk, brattahlid

  Arrivada a Qassiarsuk.

  Pel matí, després d’haber deixat els equipatges per tal de que siguin traslladats en vaixell a Qassiarsuk, passarem el riu de Narsarsuak en tot-terreny o tractor, en funció del cabal, i iniciarem la jornada en bici de muntanya. Es tracta d’un camí sols transitat per alguns grangers que costeja la totalitat de l’Eriksfjord, passant per un dels pocs boscos de coníferes que existeixen a Groenlàndia. Després d’uns deu quilòmetres, just abans d’arribar a les granges de Quingua, haurem de passar un altre riu. En funció del cabal ho farem pels nostres propis mitjans o amb ajuda de tot-terreny. Ja a l’altre costat del fiord, el tram fins a Qassiarsuk es de deu quilòmetres més.

  Després d’allotjar-nos al Leif Eriksson Hostel, farem una visita guiada a las Ruïnes vikingues de Brattahlid (actual Qassiarsuk), coneguent la història de l’arribada des d’Islàndia del desterrat “Eric el Roig” a aquest petit assentament l’any 985; per què va fundar allà la primera església cristiana del continent americà o cóm va ser el viatge del seu fill Leiff a Vinland (Canadà) l’any 1000. Especial interès tenen les reconstruccions de les cases vikinga i esquimal. El sopar a l’hostal es “tradicional Inuït”, amb degustació d’alguns productes autòctons com foca, balena, caribú, mattak (pell de balena crua) o salvelina fumada, entre d’altres. Nit al Leif Ericsson Hostel.

  Dia 7 En bici a les granges de l’Eriksfjord

  caiac, bici i trèkking a Groenlàndia, Granja de Nunataaq amb glacera Eqalorusit

  Granja de Nunataaq amb la gran glacera Eqalorusit al fons

  Inneruulalik, Issormiut i Sillisit, aquests són noms de les tres granges perdudes a la costa de l’Eriksfjord que constitueixen la primera part de la jornada, d’uns 13 quilòmetres en bicicleta de muntanya. El paisatge d’aquest tram, amb cavalls i ovelles pastant amb icebergs de fons i penya-segats de roca on en qualsevol moment sembla que ens hagi d’assaltar “Eric el Roig”, és inoblidable. Després de fer una aturada a la casa-alberg de Sillisit (on dormirem aquella nit) iniciarem ruta de nou per a creuar el braç de terra que ens separa del seguent fiord en direcció nord, el Sermilik, sempre ple d’icebergs procedents de la glacera Eqalorutsit. Allà farem una visita a la granja de Kangerlua, la més aïllada de la zona, i retornarem a Sillisit per a sopar i dormir. Nit a la casa-alberg de Sillisit.

  Día 8 Bici i trèkking

  El retorn a Qassiarsuk per la costa de l’Eriksfjord es combina amb un trèkking de mitja jornada: ascendirem a una cota de 420 metres des d’on podrem contemplar la majestuosa muntanya d’Illerfissalik, a l’altre costat del fiord, a sobre de la desembocadura de la glacera de Qooroq. Amb més de 1700 metres d’alçada, els vikings ascendíen al seu cim carregats amb branques per a encendre foc i assenyalar als vaixells el camí cap a Brattahlid (actual Qassiarsuk). Nit al Leif Ericsson Hostel.

  Dia 9 En bici a Tasiusaq

  Per arribar a la badia de Tasiusaq, on iniciem la travessa en Caiac, prendrem la ruta llarga, avançant primer fins a la granja de Nunataaq entre petits congostos, estanys i praderies. Aquesta és una zona d’observació de falcons, molt impressionant i amb alguns desnivells. Després de descansar a la granja de Nunataaq amb una impressionant vista del front glacial de l’Eqalorutsit al fons, caminarem per un sender fins a la propera badia de Tasiusaq, on tenim el material de Caiac. Nit a l’alberg de Tasiusaq.

  caiac, bici i trèkking a Groenlàndia, alberg de Tasiusaq, la Badia dels Icebergs

  El nostre alberg de Tasiusaq, a la vora de la Badia dels Icebergs

  Dia 10 Caiac a Tasiausaq

  La jornada es dedicarà a una primera presa de contacte amb la navegació en Caiac aprofitant les perfectes condicions de la badia de Tasiusaq: petits icebergs tancats en una àrea molt protegida, ideal per fer-se amb el nostre nou mitjà de transport abans de sortir en travessa. Nit a l’alberg de Tasiusaq.

  caiac, bici i trèkking a Groenlàndia, Sortint de Tasiusaq

  Sortint de Tasiusaq, ¡exploració en caiac!

  Dia 11 Expedició en Caiac

  La navegació entre el gel, ja siguin petits icebergs blaus o gegantines molas blanques, es inoblidable, tant com és el repertori de sorolls que fan els icebergs quan els observem des del silenci del nostre caiac. Navegarem a prop de la costa o més separats a vegades: ¡el  gel mana! El nostre objectiu es troba a uns deu quilòmetres en direcció Oest pel fiord Sermilik, fins assolir un istme de terra on muntarem les tendes. Des d’allà, farem un petit passeig fins a l’altre costat del braç de terra per abocar-nos a la visió de la glacera Eqalorutsit caient al mar… ¡Això és gel! Nit en tendes.

  caiac, bici i trèkking a Groenlàndia, tasiusaq icebergs, aurores

  Campament i aurores boreals (a partir d’Agost). Foto de Pablo Font

  Dia 12 Sermilikfjord

  Esmorzar i, en funció de cóm es vegi el pas pel gel, continuació de la travessa fins a creuar el cap oest del fiord per abocar-nos al front glacial de l’Eqalorutsit abans de retornar a Tasiusaq. Nit en l’alberg de Tasiusaq.

  caiac, bici i trèkking a Groenlàndia, tasiusaq caiac grup, icebergs

  Resteu en grup… ¡però no tant!

  Dia 13 Vol a Islàndia

  A primera hora sortirem caminant en direcció a Qassiarsuk (bonic trèkking de dues hores) mentre que un tot-terreny s’encarrega de transportar les motxilles. Dutxa a l’Hostal i travessa de l’Eriksfjord cap a Narsarsuaq. Després de facturar l’equipatge, us recomanem visitar el Museu de la Base Americana, on sembla no haber passat el temps des de la Segona Guerra Mundial.

  Vol de Narsarsuaq a Islàndia (aeroport de Reykjavík).

  Dia 14 (opcional)

  Vol des de Keflavík (aeroport internacional d’Islàndia) a Espanya.

   

  viatges independents groenlandia

  Viatge d’Expedició. Nivell mitjà.
  Grups de 6 a 12 persones.

   

  Localització  Dates Estiu 2021

  12 dies de viatge, 11 nits a Groenlàndia*

  *(Compte! Aquestes són les dates de sortida i arribada des d’Islàndia: afegir dos dies més per a sortides i arribades des d’Espanya).

  Sortides via Reykjavík

  Julio

  Del 06 al 17 juliol

  Del 13 al 24 juliol

  Del 20 al 31  juliol juliol al 03 agost

  Del 27  juliol  al 07 agost

  Agost

  Del 03 al 14 agost

  Sortides Especials Aurores Boreals
  Del 10 al 21 agost

  Del 17 al 28 agost – Completa

  Del 31 agost al 11 setembre – Completa

  Setembre

  Del 07 al 18 setembre

  Preus

  Opció 1

  2.395 € per viatger

  Opció 2

  2.895 €* per viatger

  * En vols des d’Espanya

  Els preus inclouen Assegurança de Viatge.

  Esl preus no inclouen taxes d’aeroports ni despeses d’emissió de vols.

  Nivell físic demanat

  Es tracta d’un viatge bastant esportiu pel qual fa falta certa forma física o, almenys, tenir costum de caminar pel camp i muntar en bici de muntanya. Tècnicament, però, no és un viatge difícil en quant al que té a veure amb la bicicleta de muntanya (per pistes a ritme suau) com el caiac: atès que anem a navegar en una zona d’aigües calmades i també atès a l’estabilitat dels nostres caiacs dobles, no és imprescindible (encara què sí aconsellable) tenir experiència prèvia en caiac.

  Fitxa tècnica del viatge

  Si vols conèixer tots els detalls del viatge (informació pel viatger, tràmits, recomanacions, equip, etc) sol·licita la Fitxa Tècnica del Viatge.

  Segueix-nos

   

  Back to Top